• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dark_8877 - напреднал
Имате предвид теракол /лепило/? Както писах казаха ми че можело да стане едни познати , а други викат не става. Саморазливната е ок но ще ми стъпи колкото ламината +подложката почти затова се чудя какво да се направи? При вас как стана с теракола като е по рядък намираше ли си мястото горе долу къде да отиде?
nikolovvd - майстор
Сипваш саморазливната замазка само на проблемните участъци. Като избираш гледай за каква дебелине е.
Валяка с бодлите е за изкарване на въздуха от мехурчетата. Можеш да го направиш на два пъти. Първият попълваш по-дълбоките места, а накрая завършваш с по-дълъг мастар, така че да се изравни със съседното ниво.
Хубавото на саморазливната замазка е, че 3 часа след полагането може да се ходи по нея, а след 24 часа можеш да слагаш ламината. Както по горе ти писаха трябва да грундираш. Церезит имат и грунд към замазката, освен това вземи на циментова основа, защото има и на гипсова, но гипса не понася на всеки, особино ако е алергичен.
И НЕЗАБРАВЯЙ ДА ЗАЩИТИШ СТЕНИТЕ!!!!
Грунда е цветен - син, червен и т.н. в зависимост от производителя и където пръсне няма чистене. Същото е и с замазката.
dark_8877 - напреднал
Здравейте! Направих следното грунд, замазка от лепило чрез теглене с мастар, подравних по големите отклонения, получи се добре поне според мен. Ще направя снимки скоро, а след това следва финалното действие със саморазливката. Имам и малък проблем в участъка до вратата има надигната част и се чудя как мога да отнема от нея ?
maleeeestrax - специалист
Отнемането става със едни тежки машини -викат им къртачи. :rock:
dark_8877 - напреднал
знам ги ама нещо със залепени тапети и таванни плоскости търся начин може и труден но без много мръсотия
chapara - майстор
Няма такъв при къртене :-D Защитаваш стените и докато къртиш един седи с промишлена - строителна прахосмукачка до теб и така. Обикновенно е така нещата се правят от зад на пред, или по точно казано от лесното към трудното, а те си имат последователност :idea: Успех с ламината :wink:
Chefo77 - майстор
Много ли е надигнатото - и като височина, и като петно?
Свалял съм надигнато с камбана и шлайф + мощна прахосмукачка. Но не беше много голямо петното.
  • 1
  • 2

Тема "Изравняване на под преди полагане на ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: