Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistor Mani - напреднал
Благидаря на всички за сьветите,оказа се,че е запушен филтьра,сега идва следващата дилема. ;) живея на 8 этаж в тухлен ап.над мен има тавански стаи,изложението е С/И.Имам вьзможност да направя или вьншна изолация 8см.или изолация на тавана с вата 10 см.и гипсокартон.Кое би било по-ефикасно за мен.Благодаря за сьветите
Последна промяна от maistor Mani на чет фев 23, 2017 7:27 pm, променено общо 1 път.
Zoro5 - специалист
Първо външната, после на тавана, а най-добре и двете. Външната защо да е 8, а не 10?
maistor Mani - напреднал
Zoro5 написа:
Първо външната, после на тавана, а най-добре и двете. Външната защо да е 8, а не 10?
Защото имам такъв материал
Zoro5 - специалист
Щом имаш какво му се чудиш - действай! То ти се изплаща. :)
dj_lubaka - напреднал
maistor Mani написа:
Благидаря на всички за сьветите,оказа се,че е запушен филтьра,сега идва следващата дилема. ;) живея на 8 этаж в тухлен ап.над мен има тавански стаи,изложението е С/И.Имам вьзможност да направя или вьншна изолация 8см.или изолация на тавана с вата 10 см.и гипсокартон.Кое би било по-ефикасно за мен.Благодаря за сьветите
Колега и аз съм с термопомпата на Емо и семейството сме много доволно от изделието. На мен също ми се случи да се запуши филтъра. Симптомите са висока изходяща Т (около 50С) и ниска входяща Т ( около 33-34С ). Изчистих го веднъж и след няколко дена пак се запуши. Така, че споко не е само при теб така. Проблема е, че ТО за да не се запуши от тази ръждива кал се слага този фин филтър, а един ТО си струва доста сравнение с това да почистиш няколко пъти на сезон филтъра, а защо не и да го смениш вероятно е не повече от 10ина лева. Явно тази ръжда идва от скапаните турски панелни радиатори.
Друго нещо, което искам да ти споделя! След като ми се запуши филтъра съответно и дебита намаля. Системата ми е пълна само с вода. Познай какво стана с когато зспочна дефроста? :shock: Замръзна ТО, за 15-20 сек стана на буца лед. Съответно увеличих помпата на мах. Как не го пръснах не знам. Почиствай филтъра редовно даже и без повод! Няма да навреди.
В мойто жилище ползвам същата машина Ftx50 JV, 50кв отопляема площ - никакви ядове. На бащата на вилата е същата машина - два етажа по 45 кв. Но 5см стиропор отвън, като идеята е като падне външната Т под -10 се пали котел.
Поздрави и успех!

Тема "Изграждане на водната инсталация на парно от термопомпа от климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: