• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
lov написа:
можеш да си пробиеш плочите с боркорона за керамика.
Тази боркорона няма център. Има свредла за керамика.
Може да се пробие със SDS свредло. Първо се пробива с три милиметра, после се разширява с пет, осем и т.н.
Няма да е добре панелът да е хванат само с дюбели за плочите.
Evgeniy - майстор
Благодаря за съветите. Всъщност мартаците би трябвало да са на често и да се виждат в долния край. Така може с дълги винтове да се захванат планки за тях през плочите.
lov - майстор
6osi6 написа:
lov написа:
можеш да си пробиеш плочите с боркорона за керамика.
Тази боркорона няма център. Има свредла за керамика.
Може да се пробие със SDS свредло. Първо се пробива с три милиметра, после се разширява с пет, осем и т.н.
Няма да е добре панелът да е хванат само с дюбели за плочите.

А аз какво съм обяснил хваща се за гредите и то здраво и не съм споменал никакви дюбели в тях. И какво като няма водач проблема се решава много лесно Пробиваш си една дъсчица с отвора на короната. Застъпваш я с крак и тя като кондукторна втулка си води коронката. То на коронката им трябва да влезне 2-3мм и повече не ти и трябва. По същия начин на скоро побивах цигли и нарочно махах водача на моите защото той като вземе да излиза понякога прави беля и кърти по голямо парче от задната страна. А понеже се търси и бюджетно решение тези коронки са и най евтини макар че линка който дадох беше само за ориентир. А при твоя вариант ще трябва няколко свредла за отворя ще е нужно поне да е 14-16мм за да може спокойно вътре да се сложи поне 12-ка желязо Така че да остане луфт за разширение и евентуални вибрации които за се поемат от пълнителя.
6osi6 - майстор
12 мм желязо е много.
Неръждаема шпилка 6 мм е достатъчна за захващане на четири стъпки.
lov - майстор
Явно се разминаваме в превода :).
Говоря за стъпки с тоя диаметър или някакъв друг профил. Към гредите заварена планка с винтове или каквото му е удобно. Ако ще и да са с рапидки пак ще държат като са повече. Но стъпките трябва да са дебелички особенно задните защото има да гони ъгъла на наклона. Няма смисъл да се прави рамка на ниво покрив а после втора за панела. Задните само спънати на кръст.
andro440 - майстор
брех маа му стара ,голяма тема стана ,всичките се натискат в манастира да помагат ...явно там млади монахини има ,без топла вода ....ами аз викам да им прекарваме газ ,щото с тоз слънчевия панел втора рука ,няма да могата да си измият даже ,,,кандилото
  • 1
  • 2

Тема "Плосък панел за дрейн-бек система за манастира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: