• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
go_gata - помощник
Здравейте, имам автомобил Great Wall, втора ръка и за лош късмет само с един ключ.
Тоя ключ ми създава големи проблеми, не винаги, но като реши да прави проблеми може да ме побърка.
Иска ми се да имам нов ключ, обаждах се във фирмения сервиз, цената е соленичка :)
Ако някой има идея за друг вариант или как да мина по-евтино нека сподели :)
krasi92 - майстор
Сменяваи го и тоя че няма да ти остане за дълго колата ако се мотаеш и от солена цена ще остане празна чиния.По опасно от евтино/тъко/ е само безплатното.
torbalan - Дървен философ
Един колега беше намерил ключар, дето прави автомобилни ключове.
Мисля, че около 80 лева му струваше ключа.

Ако те интересува - мога да му звънна да го питам къде се намира.
ESPACE - майстор
go_gata написа:
Иска ми се да имам нов ключ, обаждах се във фирмения сервиз, цената е соленичка :)
Ако някой има идея за друг вариант или как да мина по-евтино нека сподели :)
Сподели какво разбираш под "соленичка" и колко очакваш да е "по-евтино" за да получиш адекватен съвет? А какви точно проблеми създава?
ivanovbg - майстор
Жица написа:
За съжаление не си казал кой е точно тоя GreatWall, а те имат повече от 1 модел. Не си казал и какви проблеми ти създава.
Ми да изчакаме да хвърли боба Хидразин и да ни осветли.
:partyman:
zz_stefanov - майстор
Жица написа:
За да е скъпо, значи ключът има имобилайзер - rfid чип. Ключ без имобилайзер за копие струва между 8 и 16лв. Като на плоските ключове(напр VW) е по-евтина изработката, отколкото на кръглите(напр Ford)
Цената за копиране на ключ с имобилайзер е 60-80-100лв и нагоре. За съжаление не си казал кой е точно тоя GreatWall, а те имат повече от 1 модел. Не си казал и какви проблеми ти създава.
И като ни каже модела, тутакси ще му помогнеш.
Най доброто е дерегистриране на всички стари ключове в компа на колата и нови от фирмения сервиз. Все пак колко ти искат от там.
Имобилайзера е функция на компютрите в колата. Най вероятно е да няма отделен модул. Ключа е само средство за идеинтификация.
Последна промяна от zz_stefanov на съб мар 18, 2017 2:25 pm, променено общо 1 път.
krasi92 - майстор
Че е умен ключа е почти 100% и ако много се бави може само с него да си остане и евентуално някое селфи във фейса.Имам познати които вече плакаха щото и автокаското скъпо.
go_gata - помощник
Автомобила ми е great wall hover cuv. Под солена цена разбирам оферта от 300 лв. за ключ. В ключа е централно, аларма, всичко. Като не намеря по-евтина цена ще ги дам тия пари и толкова.
plamen6703 - майстор
Да беше написал и за кой град става дума, ако имаме пресечна точка, може за тази сума да се сдобиеш с два ключа, а може и да не се сдобиеш... :) Не е хубаво да се коментират цени и да се казва това е "солена" цена, това е "сладка" цена... Цената или е по ценоразпис или е по договаряне и като си стиснете ръцете значи цената устройва и двете страни и има сделка. :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Ключ за автомобил Great Wall" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: