• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
torbalan - Дървен философ
Момчета, на баща ми в къщата имам един Правец 8Д :)
На някой ако му се занимава да го възстанови :)
Kokar - специалист
nikolovvd написа:
Точно този ред ми трябваше за сонфига и аутоесзека!
DEVICEHIGH=C:\DOS\oakcdrom.sys /D:mscd001
LH C:\DOS\MSCDEX.EXE /D:mscd001 /l:D
...
В случая, oakcdrom.sys е за конкретно устройство и съвместими.
Друг драйвър напр. е MTMCDAI.SYS. Може и да не се намери подходящ.
Те затова, онези дискети се пазеха като очите. :)
nikolson написа:
...Първата ми среща с компютър беше в ОСО, имаха ИЗОТ, само специалистът им имаше Правец...
На мен първата ми среща беше с Правец 82 в училище някъде в началото на учебната 1983/84-та... А после в един клуб на ТНТМ. Прекарвах повече време там, отколкото в къщи...
През учебните 87/88 и 88/89 имах Правец 16 с 10МВ харддиск в къщи ;)

Нямаше флопита. Програмите ги записвахме на касетовон. Голяма радост беше, ако се намери някоя игра....

От годините с касетите помня Neptun и Super Pucman. Като се появиха по-масово флопитата и повече игри имаше. Помня прародителя на Doom - Wolfenstein, Super Mario, Moon Patrol...
radius - майстор
Аз пък ходех при майка в радиозавода (търново) и ми пускаха на правец 16 една игра с подводница. Нещо като симулатор, ама графиката вървеше убийствено, в смисъл да ти убие кефа. Но пък игра, кой ти е виждал. После почнах мун патрула, каратеката е много важна също.
nikolovvd - майстор
torbalan написа:
През учебните 87/88 и 88/89 имах Правец 16 с 10МВ харддиск в къщи ;)
Тогава ги произвеждах. :)
А Doom и Wolfenstein мога още довечера да ги пусна, ако инсталирам CD-то.
Сина ми ги играе от време на време, но на симулатори за Windows 3.1 и 95. :-D
velas - специалист
Ей, дъртаци! Я марш в музея! Няма да спирате еволюцията на технологиите, я! :-D
Наскоро си продадох Правец-а 8С, купен през динозавърската епоха за умопомрачителните 1250лв... :lol:
lov - майстор
До преди малко рових за една снимка дето ме щтракна един приятел пред едно стругче Фанук експонат в Science museum Лондон. И после се бъзикаше с мене че трябвало да я продаде като експонат да я приложат към стругчето. :lol:
А като споменахте Правец 16. Че то един такъв до последно се ползваше на работата ми като пишеща машина. И то най вече заради един матричен принтер дето беше безотказен. И най важното консумативите бяха без пари. Имаше останали доста касети и шише тампонно мастило с което се рециклираха многократно. :)
velas написа:
Ей, дъртаци! Я марш в музея! Няма да спирате еволюцията на технологиите, я! :-D
Наскоро си продадох Правец-а 8С, купен през динозавърската епоха за умопомрачителните 1250лв... :lol:
Алоу, дъртака обяви, че подарява Правец 8Д. Не го продавам :)

От друга страна същия дъртак се кефи в момента на едно лаптопче, дето е изцяло метално, тежи 1.350 кг. заедно със зарядното, има Full HD екран, 8ГБ рам и SSD диск... И да не пропусна - подстветка на клавиатурата ;) че дъртака е недоскив....
toolegittoquit - майстор
torbalan написа:
От друга страна същия дъртак се кефи в момента на едно лаптопче, дето е изцяло метално, тежи 1.350 кг. заедно със зарядното, има Full HD екран, 8ГБ рам и SSD диск... И да не пропусна - подстветка на клавиатурата ;) че дъртака е недоскив....
Не само ти ползваш нова техника. Но един кирлив усилвател от 85-та струва повече от лаптопа ти.
Ще видим този 1.35кг лаптоп колко време ще изкара, преди да ти се разпадне в ръцете.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Пътуване назад във времето - Windows 95, DOS и други "папируси"!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: