• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 19
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
tops250 написа:
Здравеите колеги.Някои знаели размерите на главата на тази Универсална горелка S-UNI 25 kWhttp://www.alexterm2007.com/pages/retortna-gorelka
Това са чешките горелки.Нищо особено,стомамен шнек,нисък клас контролер,по висока цена.
filmatoplo - майстор
Някой има ли лично наблюдение коя горелка е по добра ,тази която е чист реторт ,или тази която пелетите горят на скара .

Прикачен файл

uni2.jpg
uni2.jpg (16.11 KиБ) Видяна 2002 пъти

Прикачен файл

3770401_72005655_big.jpg
3770401_72005655_big.jpg (34.37 KиБ) Видяна 2002 пъти
phantom_ - специалист
Чудя се какво управление да сложа?Или да го направя с циклично реле?Вие какво ще кажете колеги? http://vikiwat.com/product/16071/rele-z ... c-5-a.html Това дали ще свърши работа?
filmatoplo - майстор
Ако върши това ,да се наглася период пауза и времетраене на работа става ,а Вентилатора ще командваш с термореле .
phantom_ - специалист
Вентилатора ще му сложа един димер и чрез него ще му намалям оборотите/дебита а термо реле може да управлява всичко(ще изключва при достигане на зададената температура.Може и още някое реле за време да пуска през 15 мин за малко всичко за да подържа огъня....
шоп - майстор
Моят съвет е контролер за универсална горелка. Може и най-евтиният. Командва 2-3 помпи, следи водата, продухва и поддържа горенето с часове без подаване и най-важното. Има датчик за обратен огън във фидера.

Купи си го от полските сайтове. Пратката е малка и транспорта няма да е скъп.

В момента се организира комбинирана доставка от Полша на горелки, може да се запишеш за един контролер.
phantom_ - специалист
Къде се организира тая поръчка?Аз се чудя още дали да я слагам на котела или да я ползвам за казан за ракия :-D а за котела да купя една Истинска :wink: Че затова и ми трябва да гори само като за начало да я видя как се справя :-D и какъв разход дава докато изкара едно казанче...а за тая цел.едно циклично реле ще свърши перфектна работа :rock:
ktch_1964 - специалист
За да си направиш контролер ти трябват две циклични релета. Първото управлява горелката в режим горене , а когато водата
в котела достигне желаните градуси едно термореле превключва напрежението от първото циклично реле към второто , което
поддържа горелката в режим тлеене , поне аз така съм го направил и се получи добре.
phantom_ - специалист
Да и така става термо релето да првхвърли към второто циклично реле с по големи времена за да може да подържа огъня :supz: Това което по нагоре съм постнал няма наличност от него,а аз искам да има и настройки в минути и секунди,такива има малко.Ти какви използва?
шоп - майстор
phantom_ написа:
Къде се организира тая поръчка? :rock:
има тема за универсални горелки в офроуд форума
Там е организацията. Един колега от нашият форум също си е поръчал
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 19