Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
velinsl - специалист
sreky написа:
Най вероятно пратката ти е в митницата.Ще ти пратят документи да платиш ДДС и мито и те така...

ДДС и мито не са ли за стоки над 300лв.?
Тая пратка е малко под и то с доставката.
sreky - специалист
Щом не е от страна в европейския съюз и е над 20 долара или 15 евра ли беше,подлежи на мито и ддс.Изключение правеха някои електроники, телефоните в това число,там нямаше мито ,а само ддс.Мен за един часовник за 34 долара ме разкарваха 2 пъти и накрая ми начислиха още 28 лв.Имаше такса че те представляват пред митницата,за малка пратка в пощата ,ддс и не помня какво още.Идваше ми да им го оставя ма беше за подарък
lov - майстор
ДДС за стойност над 30 лева и мито ако стойността на пратката надвишава 150 евра. Ако пощенските разходи са отделно и те се се облагат. По прицип пратките от щатите идват с реална цена на митническата декларация и митниците директно ги обмитяват и не се заглеждат много в тях. Което е добре защото ще си спестиш едни 15 лева дето пощата ще се прави на митнически посредник.

А сега видях че си през ДЧЛ те също изпълняват и митническо посредничество. Та ще те уведомят какво и колко имаш да плащаш.
velinsl - специалист
Докато дойдат тия клещи намерих доставчик на ток на цена 7,2ст за киловат дневна и 5,6 нощна официално.
Утре ще видя с представител на фирмата да видя за кво иде реч. Май и следващата зима ще съм на ток. При тия цени според мен инвестицията в пелетна инсталация се обезсмисля. Ако са верни нещата по телефона и видяни вече фактури от тази фирма.
Направо 400лв.(както пишете) хвърлени на вятъра.

Живи и здрави да сме пари се изкарват!!!
ПС: Нищо за мен не може да се сравни с топлината от огъня.
fbr - майстор
velinsl написа:
намерих доставчик на ток на цена 7,2ст за киловат дневна и 5,6 нощна официално.
Тази цена на какво е. Включени ли са такси пренос, ниско и високо напрежение, достъп, ДДС-то. Ако е само за енергия, то и сега нощната е горе-долу толкова. Но пък дневната ще е наполовина, нооо таксите, като поп.
velinsl - специалист
В момента плащам нощна 11 или 19 стинки (без ДДС). Таксите си остават.
Не е зле това за една стая 25 квадрата, вярно при минус 20 градуса навън

Прикачен файл

tok.jpg
fbr - майстор
Таксите в момента са ти в тази цена, която си дал на фактурата, така че цената на чистата енергия не е толкова, колкото пишеш че плащаш. Снимай фактурата по-долу, там ще видиш каква е цената само на енергията.
velinsl - специалист
fbr написа:
Таксите в момента са ти в тази цена, която си дал на фактурата, така че цената на чистата енергия не е толкова, колкото пишеш че плащаш. Снимай фактурата по-долу, там ще видиш каква е цената само на енергията.
Прав си, наистина.
Колкото и малко е по-надолу разхода просто искам да забия шамар на бившият монопол. Просто принцип.

Прикачен файл

tok.jpg
tok.jpg (53.47 KиБ) Видяна 1911 пъти
fbr - майстор
Шамар на бившия монопол няма да успееш да забиеш. По вероятно е той да ти забие. Цената за доставена енергия по мрежа НН той си я взема, независимо от кого си купуваш енергията. Дефакто си женен за мрежата НН. По принцип, който излезе на свободния пазар, започва да плаща такса инсталирана мощност на мрежовите оператори, независимо дали е ползвал енергия, а енергията се плаща на производителя И.
velinsl - специалист
fbr написа:
По принцип, който излезе на свободния пазар, започва да плаща такса инсталирана мощност на мрежовите оператори, независимо дали е ползвал енергия, а енергията се плаща на производителя И.
Би ли обяснил?
Значи ли това, че освен изразходванат енергия заплатена към новият доставчик, дължа и такса на Енерг0пр0
Знам, че такса "високо напрежение", "ниско напрежение" и "такса на таксите" също се дължи, но я плащам на новата фирма, а тя ги дава на Енергото. Въпросът е, че самата цена на дневната енергия ми е дав пъти по-евтина. Таксите си остават знам. Това ли имаше впредвид?

Надявам се утре да се сетя да се обадя на митниците да видя за кво стаав дума и ще пиша по темата.

Тема "Клещи за полиетиленови тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: