Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
vlado79 - специалист
От какво да го направя това скапано колело?Ще ми се алуминий , искат ми 50 за кръгчето и 23 лева за среза...то нов шмиргел е по малко.
Отрязаха ми желязо - плътно около 1,3 см дебело и ф25 ама...тежииии , тежииии.Мотора едвам го бута.
Имам текстолит...хубав 1см дебел ама...крив та крив.
Дайте идея или някой да помогне с нещо подръчно...черпя :)
Трябва да е около ф25 и дебелината...според материала.Ще лепя шкурката с лепило на колелото.
Благодаря ви.
plamen6703 - майстор
Бре, тоя шмиргел златен ще ти излезе с тия безсрамници да ти искат такива големи пари за едно колело :-D
Дървено "колело" не става ли, че аз на едно такова дървено "колело" лепя шкурки и шлайфам без проблеми, а дървеното колело си го режа сам и съм като цяло на далавера :-D
vlado79 - специалист
Става що да не става...ама от какво?Гледам шперплат от оня с многото пластове , но ще го режа на машина за водно рязане за да е идеално равно...се разлепили това после ако го оставя бързо да изсъхне?
plamen6703 - майстор
Искаш да кажеш, че ако го изрежеш на нещо друго и после го шлайфаш няма да е иделано равно ли :)
дадох ти само един вариант, който аз ползвам... не претендирам, че моят е идеално равен... но и аз самият не съм идеален, та с това се утешавам :)
vlado79 - специалист
Нямам на какво да го изрежа...там е проблема и всъшност важно е да е краво за да не играе...иначе диаметъра и на вълнички да е...това с длето като завърти шмиргела ще се обере.
Текстолите ми е идеален...но с годините се е посукал и няма как да стане.
plamen6703 - майстор
Текстолит се продава... не е казано, че трябва да го имаш у вас :) Аз каквото нямам и ми е необходимо си го купувам. Преди години, в енергото имаше от пиле мляко и някои неща си ги купувах от енергото ;) Сега вече предимно и само от магазина :)
nikolson - майстор
Купуваш един сап ф25, шипови гайки и си правиш каквото си искаш.
shotik - майстор
Някаква примерна снимка качи , така нещо не го разбирам ,какво искаш да правиш, може и други потребители да има като мен, но пък може да помогнат , като видят за какво си писал .
nikolson - майстор
До колкото схванах иска нещо такова
Прикачен файл:
mandrel.PNG
mandrel.PNG (55.3 KиБ) Видяна 2010 пъти
preslav - майстор
nikolson написа:
До колкото схванах иска нещо такова
Прикачен файл:
mandrel.PNG
Аз пък ф25 го разбрах в сантиметри, но не разбрах защо стоманеното трудно се върти от мАторя.
Зависи с какви обороти ще се върти шлайфа иначе в ширпотребите се продават прекрасни тавички по 5-6 лв.

Тема "Колело за шмиргел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: