Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
bobus - помощник
Здравейте на всички, много полезен форум.
След като доста време чета в различните раздели дойде ред и аз да попитам няколко въпросчета :?
Първо искам да уточня, че строя къща и сега е на груб строеж, така че отсега нататък ще ми се налага често да се допитвам до вас.
На първо място съм решил да си правя таваните окачени от гипсокартон, на две нива с по-елементарни фигурки, та:
1. първия ми въпрос е за конструкцията показана преди това от vesbond:
[/img]

... дали съм се ориентирал правилно (на долната схемичка), най-вече се чудя за горния ъгъл на челото.

2. Понеже всички тръби и комуникации смятам да се монтират над окачения таван, необходимо ли е да се слага кръстосана конструкция и на какви разстояния да е мрежата от CD профили (50х50 ли ... размерите на различните стаи варират от 30 до 15 кв. м.).
3. Налага се да скрия доста трегери, добра идея ли е долното ниво на окачения таван да е до дъното на трегера и гипсокартона да се захване направо за дъното на трегера, но с какво, направо с рапидки ли ...?
4. Има ли проблем, да се мажат машинно стените след като се направят окачените тавани, т.е. до тях. Изобщо последователността според мен трябва да е:
- конструкция на окачен таван;
- ел. инсталация;
- тръби за термопомпа и вата над тях;
- В и К;
- завършване на тавани;
- мазане на стени.
Моля за всякакви мнения и съвети, доста съм прочел по форума и не срещнах отговорите на тези въпроси.
Поздрави и отново евала за полезния форум!

Прикачен файл

dsc00226_139 copy.jpg
dsc00226_139 copy.jpg (58.25 KиБ) Видяна 3432 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Здрасти!
Смятам, че по добре ще бъде ако първо маркираш местата на окачвачите по тавана, след което на прекараш ел.инсталацията, ВиК и тръбите за парното, като естествено се съобразяваш с маркировките. След това монтирай окачвачите, констрикцията и ГК.
По другите въпроси нека кажат по-компетентните от мен!
Успех! :-D
bobus - помощник
Благодаря sasooooooooo за бързия отговор, няма проблем и по-късно да се сложи конструкцията на таваните предполагам.
Много се надявах някой от по-компетентните да се отзове и да каже, дали схемичката която съм драснал е така, както и по другите въпроси ...

Тема "Съвет за окачен таван ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: