• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Synthy - специалист
Оглеждам някакви имоти, и харесах един, но той има поточе вътре. Парцела е с денивелация, като в долната част има малка рекичка, широка около 2м. в момента. Лятото е по-малка, а при дъждовете.. не знам. Въпросът ми е, какво може да се направи, за да се построи там къща? Най-вероятно къщата ще бъде на склона над поточето, защото аз така искам (ако е възможно де..). Ако се сложат бетонени тръби в земята с достатъчен дебит, ще се реши ли проблема?
keymaker - специалист
Мислили ли сте за "облагородяване" на поточето?
Synthy - специалист
Не???
Ако не е проблем, може ли повече разяснения?
keymaker - специалист
Ами аз лично немога да съм по конкретен, но съм работил в подобни дворове и стопаните са ми разправяли как поточето е преместено и в последствие е изградено езерце. На едното място в езерцето имаше японски шаранчета а единия им син се хвалеше, че ги ловял с въдицата и ги връщал във водата после. А пък бивш колега на бащата имаше в двора си такова поточе, по-скоро рекичка и ловеше пъстърва в него, ама в началото на демокрацията, сега може и жаби да няма там.
Synthy - специалист
Аа, е не не... така няма как да стане, не и езерце. Поточето е дълго 10-15 (преко сили) метра, и аз лично не намирам от къде идва водата. Освен това лятото доста намалява. А и ме притеснява, че в бъдеще може да се използва за канал. Засега не мирише, и май никой не си изхвърля отходните води там, ама в селото всичко е възможно. Ако съм сигурен, че ще си остане рекичка, бих го направил с каменно корито и мостче отгоре. Детето много ще се радва. Ама де да знам като построят къщи преди мен на рекичката дали няма да им хрумне това с канала.
chapara - майстор
Synthy написа:
Ама де да знам като построят къщи преди мен на рекичката дали няма да им хрумне това с канала.
Ако в селото няма канализация на 100%, ако вече не е така. Сега не мирише, а лятото :-D
Synthy - специалист
Минавал съм от там лятото, но миризма от рекичката не съм усещал.
torbalan - Дървен философ
Разкош е да имаш поточе в двора, но както по-горе вече писаха... 100% отходните води на някоя (или повече) къща отиват в потока...
crez - майстор
Поточе в двора......това направо си е богатство, малък бент,пооформяне на културно корито, водна централка и LED осветлението на двора е без пари.
nikolov333 - майстор
Аз даже търся такъв имот..Като гледам не е близо до мене, но ако се откажеш, пиши къде е..Може някой като мен да си търси..
  • 1
  • 2

Тема "поточе в имота - проблем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: