Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
andro440 - майстор
Илчо Илиев - майстор
preslav написа:
Илчо Илиев написа:
vlado79 написа:
Не го знам тоз мотор...имам още 3 ама казахте 3фазни били и да минат на моно било сложно ли де да знам . че с тоците съм скаран.
Тоя мотор не е ли от авт. пералня, на такъв ми прилича...
Той чилякът е писал, че мАторЯ е от "Перла".
Според мен проблемът му няма да е толкова в оборотите, колкото в мощността на моторчето.
Преславее, май четеш като дявола евангелието :lol:

Тия мотори на ниските обороти са 60-70 W, а високите 110-120 W, това не е малко за шмиргел/шлайф, и пак казвам, проблем са оборотите, точно същото приключение имах, имам няколко такива мотора и се чудех какво да си направя от тях,е направих си шлайф, но на ниските обороти, просто на високите е прекалено опасно...
Бях си направил шмиргел( с абразивен камък) с такъв мотор и го развъртах на високите обороти, става,но пак си е опасно....
Ся се сетих за още един вариант да се направи'' заточваща машина''....
На оста се прави стъпка и резба за шайба/гайка ,и се слага диск за шлайфане за голям шлайф.... , на високите обороти ще се получи добре...
preslav - майстор
Илчо Илиев написа:
preslav написа:
Илчо Илиев написа:
Тоя мотор не е ли от авт. пералня, на такъв ми прилича...
Той чилякът е писал, че мАторЯ е от "Перла".
Според мен проблемът му няма да е толкова в оборотите, колкото в мощността на моторчето.
Преславее, май четеш като дявола евангелието :lol:

Тия мотори на ниските обороти са 60-70 W, а високите 110-120 W, това не е малко за шмиргел/шлайф, и пак казвам, проблем са оборотите, точно същото приключение имах, имам няколко такива мотора и се чудех какво да си направя от тях,е направих си шлайф, но на ниските обороти, просто на високите е прекалено опасно...
Бях си направил шмиргел( с абразивен камък) с такъв мотор и го развъртах на високите обороти, става,но пак си е опасно....
Ся се сетих за още един вариант да се направи'' заточваща машина''....
На оста се прави стъпка и резба за шайба/гайка ,и се слага диск за шлайфане за голям шлайф.... , на високите обороти ще се получи добре...
Благодаря за инфото и споделения опит, че имам два такива, единият е напълно изправен, другият му липсват големите обороти. Наистина не знаех, че 60-70 W ще ми стигат да си заточа един нож или да кажем мотика. Не, че утре ще се хвана да си правя точило, но всяко нещо с времето си.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ иначе щях да се изръся за едно шмиргелче 70-80 лв. а то решението било у дома. Нещо такова визирам - https://shmirgel.pazaruvaj.com/raider/? ... 0wodfhMH4A - от 150 W и нагоре.
Илчо Илиев - майстор
Аз имам подобен,но руски, не помня колко вата беше,но е малко...абе като понатисна някое по-сериозно желязо и ....спира, така,че от такъв мотор става...
От колекторните също стават доста неща,но там проблема е .....50 лв за регулатор,за тях нямам информация колко вата са, но са поне 120-150,а хубавото е,че с такъв регулатор мощността се запазва при всеки режим на оборотите...
За такъв вид шлайф, който иска колегата да си прави, най-добрия вариант е моторче ,но от аурика или ''обикновена'' пералня, те са с мощност 180-250 W , зависи от модела, и 1350-1400 об/мин..

П.п. Посещавайте редовно ....вторични, там има много добри неща за без пари..
preslav - майстор
Илчо Илиев написа:
Аз имам подобен,но руски, не помня колко вата беше,но е малко...абе като понатисна някое по-сериозно желязо и ....спира, така,че от такъв мотор става...
От колекторните също стават доста неща,но там проблема е .....50 лв за регулатор,за тях нямам информация колко вата са, но са поне 120-150,а хубавото е,че с такъв регулатор мощността се запазва при всеки режим на оборотите...
За такъв вид шлайф, който иска колегата да си прави, най-добрия вариант е моторче ,но от аурика или ''обикновена'' пералня, те са с мощност 180-250 W , зависи от модела, и 1350-1400 об/мин..
Последно шлайф или машина за лъскане на обувки да си правя?

preslav - майстор
Илчо Илиев написа:
Последно шлайф или машина за лъскане на обувки да си правя?

vlado79 - специалист
Та въпросния м"А"тор...дадох на стругар да му нареже резба на оста и да ми направи 2 шайби и слагам камък.Също така ще направя и кръгла плочка с дебелина 5мм с подобна шайба закрепена за нея да си я навивам и на нея да лепя шкурка.Което стане по добре..това ще е.Ако ли не стане нищо...ба ли кво да го праа и си купувам едно шмиргеле и да приключвам сагата.
preslav - майстор
vlado79 написа:
Та въпросния м"А"тор...дадох на стругар да му нареже резба на оста и да ми направи 2 шайби и слагам камък.Също така ще направя и кръгла плочка с дебелина 5мм с подобна шайба закрепена за нея да си я навивам и на нея да лепя шкурка.Което стане по добре..това ще е.Ако ли не стане нищо...ба ли кво да го праа и си купувам едно шмиргеле и да приключвам сагата.
Що не ходи по вторичните (посъветваха те от Кубрат), можеше да изпадне нещо за без пари, а то с тези резби и кое на къде се върти не се знае какво друго може да ти изпадне.
Илчо Илиев - майстор
preslav написа:
vlado79 написа:
Що не ходи по вторичните (посъветваха те от Кубрат), можеше да изпадне нещо за без пари, а то с тези резби и кое на къде се върти не се знае какво друго може да ти изпадне.
Хубавото на тия мотори е,че са реверсни,на където ти е кеф,на там върти.... :-D

Тема "Колело за шмиргел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: