Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
preslav - майстор
evasilev написа:
Не са лепени за бетона, а ги наредиха върху него и после между тях подпълниха с циментовата замазка.
Просто нямам думи, тия майстори никога през живота си ли не са чували за буто-бетон (бетон, камъни, бетон, камъни, бетон и т.н.) - какво щеше да им коства да ударят на гребен част от замазката върху бетона, да наредят глупавите тухли и да финишират пак със замазка. Тъпо е да правиш майки, да полагаш армировка, а основата ти да халтави. Майната им на пукнатините, но това кухеене не ми харесва. ХИП-а е много еластичен, но теракота върху него колко да е!
dianbratoev - напреднал
След малко ще те накарат не пода,а цялата коопелация да събориш.
preslav - майстор
dianbratoev написа:
След малко ще те накарат не пода,а цялата коопелация да събориш.
Не е нужно нищо да се събаря, то което ще пада, само ще си падне!
chapara - майстор
Не се притеснявай че тропа на кухо, това е плаващ под. Положи хидроизолационна лента по ъглите и намажи пода с течна хидроизолация на циментова основа. Полагай си плочките, е не фаянс както си споменал, той е за стените, а подова керамика и си свиркай. Може в хидроизолацията да вградиш стъклофибърна мрежа , ей така за собствено успокоение, а и така препоръчват производителите :wink:
nikolov333 - майстор
Чапар, а за фугинал какво предлагаш.. има ли някакъв еластичен, понеже плаващия под според мен ще предава по-силно вибрациите от пералнята и при ходене..Да не му се напукат фугите, като с моята куха плочка след това..
preslav - майстор
chapara написа:
Изображение

Изображение

:wink:
Тези ще се опитам да ги запомня, но при мен проблема не е "плаващи" плочки, а това, че кислола "изяде" фугиращата смес - някакви препоръки?
evasilev - помощник
Chapara, мерси за съветите!

Идеята ми е да сложа ей тази звукоабсорбираща мембрана под плочките: http://www.supersound-bg.com/звукоабсор ... ma-sylcer3 Дали върху течната хидроизолация ще мога да я залепя и нея с някакво еластично полиуретаново лепило?

Поздрави
chapara - майстор
Честно казано не съм ползвал, дори и виждал такава, строителните новости навлизат с часове, не с месеци и години. Може би е по подходящо да я вградиш в хидроизолацията си мисля. Мажеш хидрото и лепиш на момента, като изсъхне мажеш една ръка пак хидроизолация. По принцип не съм убеден в някакво кардинално обезшумяване и дали си заслужава, но ако си решил направи го, снимай и после сподели :wink:

Тема "Напукана циментова замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: