• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mtvachev - напреднал
Искам да си взема нещо ново и съм се насочил към този модел. А относно комина - гледам доста хора са си извели и изолирали от гъвкавите димоотводни тръби. От тавана на терасата до покрива на блока имам около 3 метра.
Камина в стаята няма как да стане защото там където са комините са ми дивана и аквариума.
На дърва също го изключвам защото е блок и хамалогията е голяма.
alx359 - специалист
Взимайте си просто хубави климатици. За апартамент по-евтино ще ви излиза, ако са от модерните с голям КОП. Недостатък наистина е в разни течения дето стават и субективно по-некачествената топлина, но хамалогия няма. Ако не може да уцелите правилно разхода, котелът ще ви излиза скъпо през преходните сезони.

За моята къща 240кв в планината бях на кантар между климатици до -25С и котел. Но избрах последното, само защото имах изградена тръбна система. Но без буферен съд, пак не усещам икономия когато не е наистина студено.
mtvachev - напреднал
и за климатик го мислех, но това движение на въздуха е доста неконфортно за нас.
Направил съм си сметката и смятам, че на пелети ще е най-лесно и конфортно. Инсталацията за тръбите ми е лесна защото стените на терасата е към две от стайте.
Въпросът ми беше дали въпросният котел на бисолид 18-25 би могъл да се олекоти или да се махнат страниците с изолацията за да премине през вратата?
alx359 - специалист
Страничните сиви капаци се махат лесно, да (Bisolid SAVER C 25kW). Вижте във фирма дето ги продава да ви ги махнат и точно да си измерите корпуса, обаче.
LazarGanev - "Велик майстор"
Уф, като видя реклама на климатици в теми за отопление и ми се отщява да пиша, дори и да чета. Който си ги харесва, да си ползва, но да не пълним темите за котли с реклама на климатици!
По темата:
mtvachev, ЗАБРАВИ ЗА ТОЗИ КОТЕЛ! ЩЕ ПЛАЧЕШ! Този котел не е за теб, не е за твоето жилище! Това е мощен котел с висока минимална мощност, при това капризен към пелетите. На тебе ти трябва малко котле, с ниска минимална мощност. Има такива котлета тип камина, български и вносни. Ето например един такъв:
http://v05.bg/bg/product/i96/%D0%9A%D0% ... -16.5.html
Не казвам, че това е най-подходяшия, но хем е по-компактен, хем е по-евтин, притежава смукателен вентилатор, което го пряви подходящ за жилищно помещение.
andy_forresite - майстор
Моя котел го карам само с пълна газ. Откакто му махнах найлона му закачих плуг с десет тела, сложих му чарджър, гуми мишлен къп 335/35/20 цола и всичката газ през дупките. Дават му 300 максимална, но при мен вдига до 560 км/ч. Тогава почва да глъхне. Мисля да му почистя дюзите, да му направя чип тунинг и да му опъна една газова уредба.
Нищо му няма на оборудването. Изолацията на капака се е опушила и не е бяла на сняг както когато не беше пален. Те като го правят пипат с рхкавици, че иначе се смради. След два часа работа придоби вида в който е сега. Имам смесителен антикондензен вентил на връщащата вода. Нито е орал на нивата, нито е ходил на нюрбургринг. 40 см е широк... По описанието на апартамента това е твоят котел. Малко не мога да си представя котел в апартамент. Опитвам и тц, не мога. Вземи си камина по-добре.
Ето още един котел, подходящ като мощност, компакност и конфигурация за твоето жилище, дори този е по-подходящ :
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... 1VgSRlzsxw
Gecata36 - специалист
Здравеите да попитам тази клапа отворена ли трябва да е или затворена след нея вече е комина и там има клапа която има три положения и е на средното

http://prikachi.com/images.php?images/837/9077837m.jpg
Трябва да е затворена - тя се отваря само при палене на дърва за повишаване на тягата
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: