• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
andro440 - майстор
Сега и аз да питам ,понеже компресора ми от зил вече 25 години не е отказвал / с картер и лопатки на биелите е да загребват масло -водна помпа и радиатор от парно-/от жук или ниса беше ,голям за фургона отзад / -Така и не го модернизирах с пресостата ,който години наред стои завързан с едно телче на самия компесор . ДАНФУС е пресостата !Сега обаче ми дойде музата да си накича компресорчето и с тази екстра ,Въпроса ми обаче е ,,какъв е принципа на работа на работа ,на Разтоварващия клапан и как се свързва с пресостата ?ще може ли примерно възвратен клапан от бойлер ,да спести 20- те лева за такъв за компресор
Прикачен файл:
product_10087.jpg
Прикачен файл:
Picture 084.jpg
Picture 084.jpg (25 KиБ) Видяна 2381 пъти
preslav - майстор
andro440 написа:
Сега и аз да питам ,понеже компресора ми от зил вече 25 години не е отказвал / с картер и лопатки на биелите е да загребват масло -водна помпа и радиатор от парно-/от жук или ниса беше ,голям за фургона отзад / -Така и не го модернизирах с пресостата ,който години наред стои завързан с едно телче на самия компесор . ДАНФУС е пресостата !Сега обаче ми дойде музата да си накича компресорчето и с тази екстра ,Въпроса ми обаче е ,,какъв е принципа на работа на работа ,на Разтоварващия клапан и как се свързва с пресостата ?ще може ли примерно възвратен клапан от бойлер ,да спести 20- те лева за такъв за компресор
Прикачен файл:
product_10087.jpg
Прикачен файл:
Picture 084.jpg
Доколкото ми е известно компресорите от ЗИЛ имат вграден клапан, който при достигане на съответното налягане зтваря подаването на въздух към бутилката и свързва едното бутало с другото т.е. въздухът се прехвърля от едното бутало в другото, консумацията на енергия спада, но моторът продължава да върти. Ако този клапан не сработи на бутилката има предпазен клапан, който отваря с добре познатият ни звук ПЗЗЗТ. Ако тази система е баталясала можеш да си монтираш стандартен невъзвратен клапан и пресостат. Бойлерският невъзвратен ме съмнява дали ще издържи на температурата на сгъстения въздух. Разтоварващият клапан е интегриран в пресостата за компресори, което прави показания Данфоски почти неприложим, макар че има вероятност налягането между бутилката и главата да изпусне покрай сегментите.
andro440 - майстор
компресора от зил ,поне аз не съм чувал и виждал да има опция при достигане на определено налягане да си разтоварва м/у двете бутала въздуха .И понеже имам такъв действащ с бутилка 60 литра от ремарке ,на нея има монтиран клапан с халка ,който издава страния звук /пзззът / като налягането надвиши това на колко си го натегнал да започне да изпуска .Монтирал съм го в най ниската точка на бутилката с цел като отвори ,да изхвърли и утайките /масло и конденз / .Освен това за конденза ,съм му направил два утайника на изхода на въздуха от бутилката с кранчета за източване и на тях има манометър . Попитах за РАЗТОВАРВАЩ КЛАПАН ! Днес ходих , видях и пипнах такъв ,след което ми се разясни ,как разтоварва ! Нямам други въпроси . Пресостата ,който имам ,няма клапана ,който се свързва към разтоварващия с тънката шлаухка ,за това ще направя следното -..пресостата данфус ,ще управлява електромагнитен вентил ,който ще изпуска налягането ,м/у бутилката и компресора ,когато сработи и спре електромотора ! Може и да съм бил полезен с участието си !
Идеята е да използвам неща ,които имам ,а не да се разтоваря с 60 ..70 лв
Прикачен файл:
Снимка2009.jpg
preslav - майстор
andro440 написа:
компресора от зил ,поне аз не съм чувал и виждал да има опция при достигане на определено налягане да си разтоварва м/у двете бутала въздуха .И понеже имам такъв действащ с бутилка 60 литра от ремарке ,на нея има монтиран клапан с халка ,който издава страния звук /пзззът / като налягането надвиши това на колко си го натегнал да започне да изпуска .Монтирал съм го в най ниската точка на бутилката с цел като отвори ,да изхвърли и утайките /масло и конденз / .Освен това за конденза ,съм му направил два утайника на изхода на въздуха от бутилката с кранчета за източване и на тях има манометър . Попитах за РАЗТОВАРВАЩ КЛАПАН ! Днес ходих , видях и пипнах такъв ,след което ми се разясни ,как разтоварва ! Нямам други въпроси . Пресостата ,който имам ,няма клапана ,който се свързва към разтоварващия с тънката шлаухка ,за това ще направя следното -..пресостата данфус ,ще управлява електромагнитен вентил ,който ще изпуска налягането ,м/у бутилката и компресора ,когато сработи и спре електромотора ! Може и да съм бил полезен с участието си !
Идеята е да използвам неща ,които имам ,а не да се разтоваря с 60 ..70 лв
Прикачен файл:
Снимка2009.jpg
Изглежда логично и изпълнимо, но не използвай предпазния клапан за източване на конденз защото кондензът има батаци, които могат да го доведат до негодност т.е. да не сработи точно в момента, в който трябва да те предпази от БУМ!
andro440 - майстор
той зиловия компресор ,едва ли може да взриви бутилка ,която издържа доста над способностите му за налягане, пък на моята бутилка има два -единия е на дъното-другия е на високо
preslav - майстор
andro440 написа:
той зиловия компресор ,едва ли може да взриви бутилка ,която издържа доста над способностите му за налягане, пък на моята бутилка има два -единия е на дъното-другия е на високо

На високо е добре!
andro440 - майстор
preslav написа:
andro440 написа:

На високо е добре!

В близките дни ,ще има снимки на модернизирания //Червен/компресор ,който с нищо не отстъпва на новите в магазина ,с водно охлаждане и със ,сравнително добро мазане на коляновия вал !
preslav - майстор
andro440 написа:
сравнително добро мазане на коляновия вал ! [/color]
Не разбирам защо му се притесняваш на мазането, нали ти каза, че си го реализирал с черпалки.
Прилагам едно видео, не обръщай внимание на мизерията - https://www.youtube.com/watch?v=ce4iBw-2ppA - след третата минута е показана системата, за която ти говорих, но не бях на 100% сигурен. Оказва се, че наистина при достигане на 10 бара въпросните клапани се отварят и въздухът се прехвърля от цилиндър в цилиндър т.е. работи "вхолостую".
За мен една такава функция е много полезна и си заслужава да бъде възстановена.
andro440 - майстор
preslav написа:
andro440 написа:
сравнително добро мазане на коляновия вал ! [/color]
Не разбирам защо му се притесняваш на мазането, нали ти каза, че си го реализирал с черпалки.
Прилагам едно видео, не обръщай внимание на мизерията - https://www.youtube.com/watch?v=ce4iBw-2ppA - след третата минута е показана системата, за която ти говорих, но не бях на 100% сигурен. Оказва се, че наистина при достигане на 10 бара въпросните клапани се отварят и въздухът се прехвърля от цилиндър в цилиндър т.е. работи "вхолостую".
За мен една такава функция е много полезна и си заслужава да бъде възстановена.
Нищо не ми показвай ,ако не е твое дело ,,тези клипове ги гледам всеки ден -
preslav - майстор
andro440 написа:
Нищо не ми показвай ,ако не е твое дело ,,тези клипове ги гледам всеки ден -
Колко да е мое дело фабричното изпълнение, за което ти твърдиш, че компресорът ти го нямал. В случая не става въпрос за направи си сам, а за това да знаеш какво имаш и да го ползваш по предназначение. Ако при теб тази фабрична система за разтоварване не работи ще е въпрос на ремонтирай сам, което разбира се не е задължително.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Компресор за въздух от ЗИЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: