• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikito_sv - специалист
Колеги някой може ли да ме светне,ако случайно спре тока докъто камината работи какво ще се случи?Нямам ups.
gnt69 - майстор
nikito_sv написа:
Колеги някой може ли да ме светне,ако случайно спре тока докъто камината работи какво ще се случи?Нямам ups.
Ще угасне и у вас ще стане студено. :partyman:
nikito_sv - специалист
gnt69 написа:
nikito_sv написа:
Ще угасне и у вас ще стане студено. :partyman:

Питам,защото прочетох,че можело ако няюа юпс да се задуша от пишек,тъй като било принудително искарването на димни газове.
nelim - специалист
Е то освен принудително, все пак си има и тяга от комина, още повече - спира подаването на гориво и това което е в камерата ще си догори и толкоз.... има си изискване на всяка камина/котел - каква да е тягата на комина, няма причина изгорелите газове да излизат в помещението ако всичко е изправно и не е запушено например :)
filmatoplo - майстор
За мост на клемата ,не е необходимо при камината със стъкло и съответно настройка която е направена фабрично.
Относно спирането на тока ,шнека спира подаване , горивото догаря от тягата .
Единственото понеже и помпата спира - камината вдига още 5-10 градуса .
nikito_sv - специалист
Колеги,някой да не би да си е правил допълнителен бункер,пригоден за камината отгоре над нейния за пелети. Понеже ме няма по 20 часа в нас и да може да е заредена за по дълго време, да е топло на булката и мъничкото... ;) Споделете снимка и идей, ако някой е правил такова нещо.
izidor66 - напреднал
Булката ти толкова ли е недъгава да си сипе 15кг.пилети.....направи и ги в по малки разквасовки...при мене дъщеря ми е в 8кл.и сама си ги сипва...
nikito_sv - специалист
izidor66 написа:
Булката ти толкова ли е недъгава да си сипе 15кг.пилети.....направи и ги в по малки разквасовки...при мене дъщеря ми е в 8кл.и сама си ги сипва...

Значи "недъгава"ще викаш на твоята жена!!! Аз жена си не съм я взел да мъкне чували и да я правя параджийка. Не познаваш жена ми и не ти давам никакво право да говориш така за семейството ми. Разбра ли?АЗ казал ли съм нещо такова за на някой семейството тук.
nikrum - специалист
Виждал съм такива самоделки от туба обърната с отрязано дъно и свързана с вик фитинги и тръби на гравитационно подаване над оригиналната камина.Не го препоръчвам защото компрометира надеждността на цялата система...най добре е с допълнителен бункер( може тип бидон) и втори шнек който да се синхронизира от контролера...
nikito_sv - специалист
nikrum написа:
Виждал съм такива самоделки от туба обърната с отрязано дъно и свързана с вик фитинги и тръби на гравитационно подаване над оригиналната камина.Не го препоръчвам защото компрометира надеждността на цялата система...най добре е с допълнителен бункер( може тип бидон) и втори шнек който да се синхронизира от контролера...

Чудех се нещо като фуния четвъртита от подцинкована ламарина дали няма да е вариант,но исках да видя идей дали няма да има от други колеги...Благодаря nikrum за свестния отговор,а не просташки коменгари като предния...Както и да е,то всичко си е до елементарно възпитание.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: