Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jekasus
- майстор
60 мнения в "Съвет за ДТЗ и бойлер"
nikolov333
- майстор
И това го има.. а иначе и аз нещо такова си представям цената..Макс 20лв...10 още по-добре, ама това си зависи от майстора..
plamen6703
- майстор
Цените на услугите са различни в различните населени места... всеки сервиз има свой ценоразпис, а понякога цените са по договаряне...
Не мога да се съглася, че на някой, който не знае какво е ДТЗ може да му се обясни как да свърже ДТЗ, ами то не е само да я свърже, ами като почне да изключва и се почва с въпросите защо изключва като бойлера ми е чисто нов... Няма как примерно някой, който не знае какво са това дискови накладки на автомобил да му се обяснява как да си смени дисковите накладки на спирачките. Всъщност аз мога да върша тази дейност на моя автомобил, но не го правя....Предпочитам да свърша нещо по моята част, а през това време познат автомонтьор да ми смени накладките...
Понякога при опцията "направи си сам" се получва като в случая с онзи, на който цял ден обяснявали какво е вятърна мелница и накрая имал само един въпрос, всичко му станало за вятърната мелницата, само не разбрал къде стои онзи, който хвърлял въглищата
Не мога да се съглася, че на някой, който не знае какво е ДТЗ може да му се обясни как да свърже ДТЗ, ами то не е само да я свърже, ами като почне да изключва и се почва с въпросите защо изключва като бойлера ми е чисто нов... Няма как примерно някой, който не знае какво са това дискови накладки на автомобил да му се обяснява как да си смени дисковите накладки на спирачките. Всъщност аз мога да върша тази дейност на моя автомобил, но не го правя....Предпочитам да свърша нещо по моята част, а през това време познат автомонтьор да ми смени накладките...
Понякога при опцията "направи си сам" се получва като в случая с онзи, на който цял ден обяснявали какво е вятърна мелница и накрая имал само един въпрос, всичко му станало за вятърната мелницата, само не разбрал къде стои онзи, който хвърлял въглищата

jekasus
- майстор
Всъщност има верен отговор в темата

Много лаладжии се събраха тук...
moimoimoi написа:доколкото се вижда тая шина средната се явява шина за нулата след ДТЗ-тоОбъркването и грешно свързване на нулата на автора на темата са му спестили едни 15-20 лева за нов нагревател. На сухо не се пробва нагревател за бойлер
там трябва да си вържеш нулата за бойлера

Много лаладжии се събраха тук...
hidrazin
- майстор
nikolov333 написа:Едно свързване на бойлер и ДТЗ от електротехник, колко ли може да струва..?Няколко години учене и четене. Пък и разбиране на това дето учиш и четеш.
То затова сме на това дередже - всеки се хваща с работи от които нищо не разбира.
Дадена му беше схема. Да си кара по схемата а не да обяснява кое как бил свързал, щото нищо не му се разбира.
Като не може да се оправи - да си извика някой дето може.
Тук е форум "Направи си сам" но НЕ Е училище!

nikolov333
- майстор
Ами хидра, както обикновено си прав..ама аз съм пристрастен към новобранците, сигурно защото от форума съм научил, малкото което знам и ми се ще да помагаме на новобранците както са ми помагали и на мен.. Друг въпрос е, че всичко, вече е в казано в многото теми за ДТЗ във форума, но смятам, че интелигентен човек, може да се научи на елементарните неща с повече четене и вникване в проблема.. разбира се плюс практика..
pagu1
- помощник
Благодаря съфорумци за дадените мнения. Умишлено не казвам "колеги", защото явно не съм в тази категория. Открих къде ми е грешката, благодарение на moimoimoi. Съжалявам за изгубеното ви време.
Между другото братовчед ми е електротехник, с това си изкарва хляба. Работи в електросервиз за следгаранционно обслужване на електроуреди от повече от 10 години. Неговия съвет беше да вържа бойлера само на фаза и нула, а след това да зануля. Така бил свързвал бойлерите на клиентите. Каза ми също, че "не работи с дефектнотокова защита". От роднински съображения дори си предложи услугите. Аз му отказах. Реших сам да се пробвам. Абе какво съм тръгнал да ви се обяснявам. Благодаря на положително настроените.
Между другото братовчед ми е електротехник, с това си изкарва хляба. Работи в електросервиз за следгаранционно обслужване на електроуреди от повече от 10 години. Неговия съвет беше да вържа бойлера само на фаза и нула, а след това да зануля. Така бил свързвал бойлерите на клиентите. Каза ми също, че "не работи с дефектнотокова защита". От роднински съображения дори си предложи услугите. Аз му отказах. Реших сам да се пробвам. Абе какво съм тръгнал да ви се обяснявам. Благодаря на положително настроените.
muhala
- майстор
pagu1 написа:...От такива майстори ме е страх! Не лично за мен, а за хората, които ги викат такива майстори, че им плащат дори и спят спокойно!

Един такъв специалист, който дори не занулява бойлера, едва го убедих, че греши. Заземявал ги с една медна тръба. Така бил направил бойлерите на половината село...
Тема "Съвет за ДТЗ и бойлер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература