• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
jinio - специалист
Здравейте, настъпи момента в който трябва да се обзаведа с мотоблок или мотофреза, като задължително трябва да има силоотводен вал. Спрял съм се на марката "Гардения", 7 к.с. като модела не знам кой е, но е с всичко което ми трябва. Мисля си да си взема и самосвално ремарке към нея. Днес при разговор с мой приятел ми предложи мини трактор "Кубота" 4х4, 12 к.с май. Площта която ще обработвам е около 1,5 декар овошки и около 1,5 декар лозе, като в перспектива са още около 2 декара нива. Моля за мнение и съвет, вярно е че разликата в цената между двете е почти двойно, но предпочитам да избера по-доброто, по-лекото. Нека някой специалист да ми даде съвет или ако има опит с такъв трактор, като мощност да сподели мнение. Благодаря Ви предварително.
plamen6703 - майстор
Ползвам такъв трактор https://www.youtube.com/watch?v=jKI67O4xtPo доволен съм от работата му и не съм имал проблеми с поддръжката. На мен ми върши много добра работа!
iivanov - майстор
С невата обработвам по-дълбоко от орането на тези трактори . :-D
lpoik - специалист
Най добре е и двете машини,защото и двете имат плюсове и минуси.С едната можеш да обработваш между дървета и по трудни места,но трябва да тичаш по нея.Трактора ще обработваш по големи площи с лекота.Това е избирай? :? :rock: :partyman:
imegogo - специалист
за колко ти дават трактора ? малко ми се вижда слабичък 12 кс (имам същата мотофреза) аз бих избрал трактора
jinio - специалист
Тракторчето ми го дават на цена 3000 лв също е оборудван с фреза, плуг и браздир. Нивата която ще обработвам е около 3 декара на този етап, като съм с намерение да купя още една от около 2 декара точно до моята. Почвата е нормална, поне така си мисля. Главно ще се използва за фрезоване, оране и транспорт.
lpoik - специалист
По добре вземай трактора за тези декари,цената е горе долу е добра стига трактора да е читав.Ако го купуваш си викни някой приятел който разбира от трактори за да нямаш ядове после.Успех. :? :partyman:
crez - майстор
iivanov написа:
С невата обработвам по-дълбоко от орането на тези трактори . :-D
Опа, плуга на моята хонда е 30 см. мотичките на фрезата са по 25см всяка отделна.Откъде взе на невата мотички по 30 см и плуг 30см. ми тя няма да потегли с тоз инвентар :lol:
Колега jinio разгледай тук e-kak.info/forum/viewtopic.php?f=324&t=2497
iivanov - майстор
Мотиките на невата са с 37 см диаметър на кръга . Пък и твоята хонда е доста по-сериозна машина от този бръмбар . :partyman:
crez - майстор
iivanov написа:
Мотиките на невата са с 37 см диаметър на кръга . Пък и твоята хонда е доста по-сериозна машина от този бръмбар . :partyman:
Иванов при мен едната мотичка е толкоз колкото съм писъл,а не две заедно в кръг, а в кръг е около 45 см.Плюс това с хидравликата мога да регулирам прецизно дълбочината, а мотоблока или се закопава и се скъсваш от дърпане или лази отгоре, няма равномерна обработка.Не ми го хвали,нали имам фреза,не е по различно.
  • 1
  • 2

Тема "Мини трактор или мотоблок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: