• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 19
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
Като цяла се чудя дали да я слагам на котела :? А за 30лв. отгоре по добре най доброто а и има повече за настройка като няколко вида гориво което може да се запамети :wink: Зимата е далече и затова в момента не ми се дават толкова пари за управлението :rock:
filmatoplo - майстор
:) Аз помислих че цената те плаши ,и 180 лв ги давам като вариант . Определено новото има повече функции ,някога и аз ще го сменя моето - виж двойна работа . :)
phantom_ - специалист
Абе плаши ме :lol: не са малко пари,ама по добре по новото отколкото старото, защото знам че и аз като теб няма да го изтрая :wink: Две релета са само около 70лв. така че по добре направо натурелското :?
Но просто в момента и да го взема няма да го ползвам и затова мисля само едно циклично реле да взема за да я пробвам на казана за ракия :rock:
phantom_ - специалист
Колкото е по силен материала толкова по рано :roll: Поръчах днес едно циклично реле за проба :-D
ktch_1964 - специалист
Аз с тоците горе- долу се оправям , но с тези електроники не съм в час. Бих дал тези 210лв но не съм сигурен дали ще стане
все пак чисто пелетна горелка е със съвсем друг алгоритъм на работа, там имаш запалване , гасене, продухване др. опции които
в нашите горелки не са нужни, поне така мисля аз, но може и да греша. Не знам , може и да ви е смешно , но се страхувам от
нещо което не разбирам.
phantom_ - специалист
Ти щом си се справил с две циклични и едно термо реле със Натурелското ще ти е много лесно там имаш изводи за всичко.На всеко краче си пише за какво е.Отделно и там можеш да я направиш да не гаси и да подържа огъня постоянно,може да работи само с един шнек и настройките са почти същите както на цикличните релета.Според мен може и да се справи дори и с паленето на въглища, но това трябва да се пробва на самата горелка.Аз на моята съм оставил място за запалка, но мисля вместо стандартната да използвам пистолет за горещ Въздух,правих тест с него и без проблем запали въглищата :-D и е 25лв.(толкова май го купих) :wink: Пробвах го и на самата горелка, но при последния тест, който беше с пелети и ги запали за няма и минута.Чакам си релетоо и съм готов за следващия тест :lol:
filmatoplo - майстор
:-D Няма проблеми с електрониката ,леко изпушва някое теристорче ,замирисва на изгоряло нищо страшно ,само да имаш майстор електроник под ръка :lol: . Скоро се случи не по моя вина - един колега свързва котел и се налага корекция ,питат фирмата какво да се направи ,след съвета - проба и грешка :lol: добре че има момче което е голям майстор смени туй онуй по платката .
phantom_ - специалист
Щом ги правят в България значи найстина няма проблем,все ще се намери някой да я оправи :-D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 19

Тема "Всегоривна горелка направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: