infomar написа:Хлябът ако остане 2-3 дена става малко ронлив, за разлика от купешкият.На мен хляб не ми артисва за 3 дена, а и не съм забелязал да е по-ронлив от купешкия. По принцип липсата на глутен намалява еластичността на хлебните изделия, вероятно това има връзка и с ронливостта. Пробвай със смяна на брашната без да буташ нищо друго.
На какво се дължи ронливостта му и как да я намалим без допълнителна химия?
Чета в нета, че ронливостта на сухият хляб от хлебопекарните е обичайно явление но не намирам обяснение.
preslav написа:Рядко остава до третия ден, но имах един-два случая на поостарял и гледам, че се рони и няма еластичността на купешкия. Инак брашното ми е тип 500 и то си има глутен.infomar написа:Хлябът ако остане 2-3 дена става малко ронлив, за разлика от купешкият.На мен хляб не ми артисва за 3 дена, а и не съм забелязал да е по-ронлив от купешкия. По принцип липсата на глутен намалява еластичността на хлебните изделия, вероятно това има връзка и с ронливостта. Пробвай със смяна на брашната без да буташ нищо друго.
На какво се дължи ронливостта му и как да я намалим без допълнителна химия?
Чета в нета, че ронливостта на сухият хляб от хлебопекарните е обичайно явление но не намирам обяснение.
Не е болка за умиране... само питам дали не изтървам нещо.