Всичко за дърводелството
PIP - майстор
Фрезата не е лоша, но за профи има доста недостатъци, така че зависи от цената и дали е оригинална. Цанга с гайка скоро купувах от тук
plamen6703 - майстор
nautilus33 написа:
Точно гоф 1300 е :)
Като начало ще дам нов облик на няколко стари мебели, които мисля да ползвам, но да им придам малко по-съвременен вид. А за по-нататък- бих искал да се науча да правя и по сложни операции с фреза. Но варианта "вземи си нещо ефтино" някак си не ме устройва, защото ми се струва, че ще отидат повече пари отколкото трябва.
Иначе бях гледал едни малки на блек енд декер, тези от по 480вата, доста има от тях втора ръка, но като не съм работил досега с такава машинка, и все ми се струват някакси много малко тезим 480 вата.
Подхода ти е правилен, по-добре дори за любителски цели, ако имаш възможност си вземи хубав инструмент, отколкото "китаец" и да се налага после да го ръчкаш и подобряваш... което отнема време и не винаги резултата е положителен :)
На какви мебели искаш да придавш по-съвременен вид, някои гледат да ги запазят в автентичен вид :) ако са кухненски шкафове да им сложиш нови вратички, може да се получи доста ефектно като изпълнение :)
Virtex - майстор
Ако някои се интересува от 'ръчни' фрези, може да погледне това :

http://www.ebay.co.uk/itm/281944547910

Казват е добро копие на Макита.

В момента е на 'промоция' от £34.99. Доставка до UK адрес е безплатна, след това по 2-3лв на килограм до БГ.
nautilus33 - майстор
PIP написа:
Фрезата не е лоша, но за профи има доста недостатъци, така че зависи от цената и дали е оригинална. Цанга с гайка скоро купувах от тук
Много ти благодаря. Тази я дават точно за този модел. Като я гледам, тя си е направо с гайката, т.е. не ми трябва друго, за да мога да захвана фрезерите към фрезата, нали? А, относно това, че не става за профи, то аз не съм и такъв, така че за мен си е екстра :)
plamen6703 написа:
Подхода ти е правилен, по-добре дори за любителски цели, ако имаш възможност си вземи хубав инструмент, отколкото "китаец" и да се налага после да го ръчкаш и подобряваш... което отнема време и не винаги резултата е положителен :)
На какви мебели искаш да придавш по-съвременен вид, някои гледат да ги запазят в автентичен вид :) ако са кухненски шкафове да им сложиш нови вратички, може да се получи доста ефектно като изпълнение :)
Няколко от тези 3/4 крилните гардероби от едно време и две големи спални. Това е като за начало, а в последствие ми се ще да се науча и на по-сложни неща.
Virtex написа:
Ако някои се интересува от 'ръчни' фрези, може да погледне това :

http://www.ebay.co.uk/itm/281944547910

Казват е добро копие на Макита.

В момента е на 'промоция' от £34.99. Доставка до UK адрес е безплатна, след това по 2-3лв на килограм до БГ.
Миналата седмица точно тази гледах, ама като видях марката и нещо се отказах. Иначе предполагам за по леки неща е доста удобна.
Virtex - майстор
След бързо търсене из UK форумите се намират положителни коментари за нея.

Дали е така обаче - не знам. Но е малка и си мисля не може ли да се "монтира" на CNC router вместо 400W шпиндел...
PIP - майстор
nautilus33 написа:
PIP написа:
Много ти благодаря. Тази я дават точно за този модел. Като я гледам, тя си е направо с гайката, т.е. не ми трябва друго, за да мога да захвана фрезерите към фрезата, нали? А, относно това, че не става за профи, то аз не съм и такъв, така че за мен си е екстра :)
Преди месец купувах точно тая цанга и идва с гайка (аз имам две свободни гайки, но не намерих по-евтино само 8мм цанга).
themask - специалист
Най-накрая успях да нацеля къде да пробия нови дупки на плочата на повдигащия механизъм за Девалт-а и сега той гордо стои закрепен за нея :supz:
Надявам се не ви дотягам с тази информация, но ето малко снимки как изглеждат нещата:
Прикачен файл:
20170403_225608_resize.jpg
Плочата идва с 5 кръгчета с различни по диаметър отвори в зависимост какъв диаметър фрезер се ползва. Тук пробвах най-малкия с едно тънко фрезерче и се оказа, че съм се справил добре с центрирането на фрезата спрямо отвора.
Прикачен файл:
20170404_215729_resize.jpg
А ето къде се пада контрата за смяна на фрезерите. Мисля си дали да не разположа механизма успоредно на плота на масата, така че врътката за повдигане/спускане да се пада отляво, а копчето вдясно, а не съответно отпред и отзад. Дано ме разбирате.
Прикачен файл:
20170404_215938_resize.jpg
nautilus33 - майстор
PIP написа:
nautilus33 написа:
PIP написа:
Преди месец купувах точно тая цанга и идва с гайка (аз имам две свободни гайки, но не намерих по-евтино само 8мм цанга).
И така става. Най-вероятно ще я взема. Оказа се обаче, че и копчето за финна настройка липсва. но предполагам ще измисля нещо, което да поставя на негово място.
wanderer - специалист
  • айде и аз - барабар петко с мъжете. комичното е, че нямам ни един цолов фрезер, и не можах да я пробвам с работа :lol: .
Прикачен файл:
IMG_9390 (2).JPG
bulhomes2 - майстор
Искаш ли да ти продам един такъв - https://www.aliexpress.com/item/1pc-45- ... 75017.html Купих го, но не бях обърнал внимание на опашката и сега се оглеждам за инчова фреза заради него. Колко ти излезе хитачито?

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: