Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
За затворени помещения няма спор, но съм виждал много такива на открито.
DMN - майстор
Да, има такива и за открито. Казват уж, че вършели работа в близост до лампата(на определена площ) и намалявали бройката на.....е тука е въпроса на кое. Разни мушици и нощни пеперуди много им се лепят на тия лампи. Специално комарите обаче са такива същества, че от нищо не им пука(освен от пръскане на разни отрови със самолет :-D ). Имам една малка инсектицидна лампа, която не е за открито, но съм я вадил нощем навън на село. Задръства се от пеперуди, мушици и разни буболечки, но комари почти няма унищожени от нея или са един-два, просто не идват на лампата. А комари при нас колкото щеш(по поречието на Дунав). Правил съм и схемата от "Млад конструктор", която не е с ултразвук, а с променлива честота в диапазона 6-9 килохерца, уж имитираща мъжки комар, от който оплодените женски трябвало да бягат - ама на женските хич не им пука, явно не са чели статията в "Млад конструктор" или са глухи :-D .
Прикачен файл:
03.png
03.png (13.52 KиБ) Видяна 1783 пъти
hidrazin - майстор
За открити и даже закрити пространства най-помага да си натриеш откритите части от тялото със скилидки чесън. :-D
:partyman:
tzetz009 - специалист
:-D :-D :-D Вие сте големи шегаджии !!! :? :cool: :lol: Не знам "DMN" колко близо живее до Дунава , но май по-близо съм аз ! Срещу дунавските орляци комари ЕДИНСТВЕНАТА МИ електро-механична система е ей т'ва :
Прикачен файл:
vent.jpg
Казва му се стаен вентилатор изкаран на райграса ! Съществената промяна по него е монтираната (върху двигателчето) пластина за закачане на спирали против комари . Малко "рикуама" става със снимката , но няма как да го онагледя ! . Пали се спиралата и се пуска вентилатора . Пуска се и движението по оста . Периметъра на действие става доста голям и е от порядъка на 5 до 7 метра , ако няма вятър . Вярно спиралата изгаря два пъти по-бързо , но ефекта е несравним в сравнение ако спиралата да Ви пуши само под стола :lol: !!!

Имам и "рибарско" изпълнение с 12V вентилатор за кола комбиниран с 30 метра удължител на макара и жак за запалка , но не съм го ползвал откакто забраниха нощния риболов .
:partyman: :partyman: :partyman:
DMN - майстор
tzetz009 написа:
Не знам "DMN" колко близо живее до Дунава
Жилището ми е на не повече от километър по въздушна линия от Дунав(Силистра).
:partyman:

Тема "ел схема против комари и мухи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: