• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
volverine - специалист
Привет на всички. Незнам дали темата е точно за този раздел, ако не е се извинявам.
Искам да залепя декоративни камъни за една ограда, тя ми се яваява външа в случая. Висока е 1.5 м и широка около 25-30 см.
1. С какво да залепя камъните за стената (пясък и цимент, теракол..? )
2. Какво да сложа по горната част (по широчина), аз искам пак да са камъни, но ми казаха че не е хубаво пак с камъни понеже можело да влезе вода м/у им и да почнат да падат и ме посъчетваха горната част да я облепя с гранитогрес, но аз не искам, то тогава се губи ефекта от цялата работа..!?
Моля посъветвайте ме нещо.
todor_velikov - специалист
няма проблем отгоре също да е с камъни,аз така съм си го направил иначе си губи ефекта :roll:
виждал/а ли си камъни залепени донякъде на някоя стена?!и че отгоре нямат чело,дали са паднали?! :-D
а относно лепенето аз съм позвал чист цимент и хващат здраво ако пък искаш за твое успокоение ,ако имаш и средства разбира се сложи теракол.и после ако ще слагаш от кафявите камъни сивите фуги ги направи черни (много повече "тичат" от черните) :wink:
volverine - специалист
Благодаря Ви колега. Жив и здрав :)
SBG - специалист
ако ще слагаш от кафявите камъни сивите фуги ги направи черни (много повече "тичат" от черните) :wink:

какво използвате за фугите? казаха ми да ползвам фугин, но не съм сигурен дали ще издържи на атмосверните влияния? Благодаря предварително
Genesis - специалист
Това, което ползваш за лепене.
crez - майстор
Терекол с добавка цимент 2:1 при всякаква основа, или цимент и пясък 1:2 но само ако основата ти е циментно-пясъчна мазилка иначе порестата варова мазилка бързо изсмуква влагата от цимента и той няма технологично време да се втвърди. Фугите с цвета на цимента.
volverine - специалист
Такааа вече камъните са залепени и сега изкам да ги лакирам. Въпроса ми е с какъв лак да ги лакирам?
todor_velikov - специалист
не ти препоръчвам да ги лакираш просто отдалече изглеждат грозно според мене,ако си решил смятам и че обикновен безцветен лак ще ти свърши работа
Защо не пробваш с ленен безир и пчелен восък в съотношение 4:1 :? след загряване го нанасяш с четка. Само първо изтъркай с телена четка камъните. Става матово и всеки релеф от камъка изпъква. Можеш първо да пробваш на свободен камък и ако ти хареса ще почерпиш :drinkers:
pipbel - майстор
volverine Дай някоя снимка де....да видим как си се справил :)
  • 1
  • 2

Тема "Моля за малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: