Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ники274 - специалист
За всички разбрали защо сработва ДТЗ , дали са разбрали и друга грешка в таблото?
iliya_i - майстор
Ники274 написа:
За всички разбрали защо сработва ДТЗ , дали са разбрали и друга грешка в таблото?
Ако имаш в предвид, това, че гребена е отдолу, да, но и така ще работи бойлера, без да произтичат големи проблеми от това. Аз да се оправи това, вече си трябва сериозна реформа в таблото. А тмата беше, какво да се направи, за да работи бойлера.
Ники274 - специалист
В случая с гребена е от естетически характер.Имах в предвид грешка,която може да запали таблото.
pagu1 - помощник
Ами аз си свързах бойлера както ми каза колегата moimoimoi и сега всичко е наред. Чета как си чешете езиците в "моята" тема и се забавлявам. Ама защо пак хвърляте камъните в моята градина? Кое е това нещо, което може да запали таблото?
moimoimoi - майстор
струва ми се че са тънки проводниците фаза и нула които захранват ДТЗ-то и след него до гребена за предпазителите и до средната нулева шина
така като го гледам е със сечение максимум 4мм* който без проблеми държи 30-32ампера.

погледни колко ампера е предпазителя при електромера ти,те новите инвеститори и строители масово поръчват най малката 6kw партида на която електроразпределителното дружество слагат 25-32ампера предпазител при електромера

Прикачен файл

P1070696.JPG
pagu1 - помощник
Благодаря, ще видя колко ампера е.
Главния предпазител на таблото е 50А, не зная да ли се вижда от снимката, но предполагам, че този при електромера, не е по-малък от него.
FM STEREO - специалист
pagu1 написа:
Благодаря, ще видя колко ампера е.
Главния предпазител на таблото е 50А, не зная да ли се вижда от снимката, но предполагам, че този при електромера, не е по-малък от него.
Да вижда се,че е 50А и кабелите до и след ДТЗ-то както и до и след въпросният предпазител трябва да са със сечение 6мм2
Ники274 - специалист
При къси комутации някой път в практиката доста колеги оставят с едно сечение надолу тези проводници.Въпреки,че съм виждал от електроразпределителното дружество колеги при захранен обект с трифазно свт 16 квадрата мед,да слагат комутации на електромера по 4 квадрата и ме убеждаваха да съм спокоен ,че ще издържат комутациите(според мен хич не им се работеше с дебели кабелчета в тясното местенце около електромера,по-лесно е с 4 квадрата)....накрая ги смениха с 10 квадрата де :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Та в случая pagu1 имаш друг проблем в таблото,но след коментара ти:
pagu1 написа:
...Чета как си чешете езиците в "моята" тема и се забавлявам...
ще те оставя да се позабавляваш още докато някой колега не види грешката в таблото ..... или таблото първо ще се поопуши :)
pagu1 - помощник
И последно Ники какво, ще се пали ли таблото или само ще се опуши?
А дали първо няма да изключи предпазителя?
Ники274 - специалист
Предпазител няма да изключи.
А за паленето е образно казано,повечето производители в електропроизводството би трябвало да използват предимно негорими материали,но пък им излиза по-скъпо.За това масово се ползват евтини,които се водят трудно горими и неподдържащи и неразпространяващи огъня-но това не значи,че не горят.

Тема "Съвет за ДТЗ и бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: