Нова Загора ми е по близо до мен и цената е 220 за тон в чували по 25кг ,реално мен ме интересуваше дали с комплектовката на Грейко меже да се горят тези пилети , значи може чета по горните постова няма да съм само аз който ще ги използвам , по евтино но повече чистене
Грейковица не само се справя, а е една от малкото, които успешно изгарят такива пелети. Няма да мога да изброя повече от 3-4 горелки други горелки. Дисплеите на останалите ще замигат с разни предупредителни надписи.
Гледай цената за киловатчас. При дървесните е около 8,5 стотинки, а при слънчогледовите е много различно. Може да се получи и 4 ст и то след топломера. На практика цената на kwh от 1 кг пелети трябва да е ПОНЕ 2 пъти по-ниска от цената на kwh електричество. Водното отопление с радиатори не е като да се ръгне електрическа в контакта. Не е едно и също с 1 кило пелети с максимум 4 квч усвоена енергия (в реалния свят 4 е почти непостижимо) да топлиш 2 стаи с еднакви радиатори и това да им включиш по една "Диана" 2 кв на ток. На ток ще стопли до повече градуси и то много по-бързо. Да грееш вода и тя да отдава топлината към от радиаторите към помещенията не е много ефективно при пряко сравнение с електроуреди (без климатици че става страшно).