• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
radoslavnkolev - помощник
Здравейте имам голям проблем от около няколко месеца. Имам паркет дъбов или буков не съм сигурен точно какъв е. От няколко месеца се чува едно пукане под него без да ходи никой от горе му. Пукането прилича на капки вода през секунда две се чува пукане. Дайте идея какво може да е и как се оправя защото е супер изнервящо. Благодаря ви предварително...
plamen6703 - майстор
Освен да се е появила отнякъде влага и паркета да се "надува".... нещо променило ли се е в стаята като влажност, да усещаш като стъпваш, че нещо мърда нагоре-надолу... Аз не съм паркетчия, но и паркетчия не би дал точен и категоричен отговор... Ако много те дразни, пренареждане на паркета... нов паркет и решаване на проблема :-D
torbalan - Дървен философ
plamen6703 написа:
... нещо променило ли се е в стаята ...
Температурата.... У дома пращи яко... Всяка пролет, като се затопля... Знам, че не е добре...
plamen6703 - майстор
Чужда жена на бос крак трябва да се разходи по паркета и пукането ще изчезне... :-D
Няма никакви промени то е в ъгъла точно до тръбите на радиатора с нищо не е поливано няма никакви надувания. Като отида и почукна от горе на самия паркет и спира за известно време и след това пак почва. Може ли да е някаква буба и как да я махна? Готов съм да изкъртя аркета вече полудявам...
EDI - майстор
Може някой дървояд да си завъдил.
plamen6703 - майстор
radoslavnkolev написа:
Няма никакви промени то е в ъгъла точно до тръбите на радиатора с нищо не е поливано няма никакви надувания. Като отида и почукна от горе на самия паркет и спира за известно време и след това пак почва. Може ли да е някаква буба и как да я махна? Готов съм да изкъртя аркета вече полудявам...
Точно там в ъгъла с дрелката направи дупчици и със спринцовка вкарваш в дупките препарат К-Отрин, някои ще ти кажат, че не действа, но ти пробвай, ако са дървеници ще си решиш проблема... малките отвори след това лесно можеш да запушиш със стърготини...
preslav - майстор
radoslavnkolev написа:
От "бубите" се чува хрррц, хрррц - точно като ленив гризач. Това, което ти описваш ми прилича точно на температурно разширение, което е трябвало да бъде предвидено от паркеторедящия. "Пукотът" може да идва от тръбите на парното, които са в контакт с плочките на паркета, а може да е от самите плочки, които вече са просъхнали и сега се напасват една с друга. Повече от сигурен съм, че паркетът ти е "минат" поне с две ръце дву-компонентен лак, а в него вече има микро-пукнатини.
Предложение за решение - разкрий малка част около тръбите на парното и виж как ще са нещата в бъдеще, ако "пукотът" изчезне ще знаеш какво го е предизвикало, а после решения всякакви.
Паркета е слаган преди 7/8 години няма контакт с тръбите и това пукане се чува от няколко месеца и зиме и лете. Пак казвам че като почукам от горе и спира за известно време след това започва пак. Кажете ми препарати за тия дървояди дървеници или каквото и да е там да пробвам с препарат ако не стане и пак продължава ще го изкъртя и ще разбера какво е. А да кажа само че пукането или може би чегъртане както каза но е много кратко и на топло време и на студено пак си го прави това нещо единствено спира между 07:00 и 12:00 от сутринта до обяд.
plamen6703 - майстор
radoslavnkolev написа:
Паркета е слаган преди 7/8 години няма контакт с тръбите и това пукане се чува от няколко месеца и зиме и лете. Пак казвам че като почукам от горе и спира за известно време след това започва пак. Кажете ми препарати за тия дървояди дървеници или каквото и да е там да пробвам с препарат ако не стане и пак продължава ще го изкъртя и ще разбера какво е. А да кажа само че пукането или може би чегъртане както каза но е много кратко и на топло време и на студено пак си го прави това нещо единствено спира между 07:00 и 12:00 от сутринта до обяд.
Препарат изпробван с/у дървояди ти написах "К-Отрин", действа на няколко места безотказно. При теб има една друга особеност, че дървоядите поне на мен не ми е известно да имат постоянно време за почивка и това да е между 07:00 и 12:00 от сутринта до обяд. Ключа за "бараката" в твоя случай ще трябва да е на друго място... и като го откриеш и не те затруднява сподели какво е било.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с паркета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: