Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
infomar
preslav написа:
........... Премахването на кофти миризми в корабните хамбари се прави със зелено кафе - кафето се пече в помещението.
Не е необходимо да е зелено кафето - става с всякакво кафе на зърна - на един котлон слагаш една метална чиния която е за хвърляне и сипваш половин кило кафе в нея - черно или каквото има в магазина. Нагряваш докато кафето стане на пепел. Всичко се омирисва на кафе.
Пробвано е и има реален ефект.
preslav - майстор
il_iliev написа:
plamen6703 написа:
Като купихме първото си жилище и почнахме да правим ремонт при смяна на дограмата майстора видя, че от вътре на външните ни стени има изолация от фибран правена от предишният собственик.
Даде ни съвет това да го махаме, че мухъла и плесента са гарантирани. Махнаме фибрана от стените и добре го махнахме, на хола южно изложение нямаше мухъл и плесен, но на спалнята и детската северно изоложение беше чудо. Не миришеше в апартамента, ама от долу под фибрана плесен на петна като гъба по целите стени.
Изчистихме всичкият фибран и си направихме външна изолация с 10 см. стирипор. Не съм спец по тия работи, но видях с очите си какво е под фибрана. Явно заради северното изложение се е получило.
Приятелю, аз споменах в предишните си постове, че няма никаква гаранция, че изолацията не е лепена върху вече образувалия се мухъл - ти няма как да знаеш това купувайки нещо готово, но полезното в поста ти е "Не миришеше в апартамента". Мухълът изисква за развитието си и малко кислород, който си доставя от въздуха - същият този въздух е преносителят на спорите на мухъла, пак този въздух е разпространителят на миризмите. В конкретния случай, дори и да беше намерен мухъл зад фибрана, пак миризмата нямаше да е от него - ама то и мухъл няма, а въпросът беше за миризма, а не за мухъла.
В кръга на майтапа си мисля дали пък мухите не са яли боб със зеле и сега пръднята им да мирише - един комарник на прозореца би ограничил достъпа на пръдливи мухи до стаята.
plamen6703 - майстор
il_iliev написа:
plamen6703 написа:
Hoвoceлckи написа:
Ама точно на гадател се правиш като категорично убеждаваш човека, че под ТИ му има мухъл (въпреки направените от него проби) :x Никой не отрича, че има такива случаи изобщо, но има и кадърно направени, при които няма такъв проблем! Аз самият съм с такава повече от 15 години.
Ти не само покрива можеш да си направиш с тикли. Можеш и банята да си направиш с калдаръм :idea: Не пречи и да се похвалиш. Но не се натрапвай като специалист, с практика, моля!
Никого не убеждавам в нищо. Казах, че на вътрешна стена топлоизолация не се прави с "фибран" и обясних защо не се прави.
Но има сличаи, в които всеки взима свое решение и прави с каквото иска и както иска "топлоизолация" на жилището си. Споделих, че съм виждал реклама на боя, с която боядисваш и топлоизолираш :lol:
Не ме мисли за моята баня, не ми предстои ремонт на баня, изобщо можеш да не ме мислиш и да не четеш написаното от мен, така ще спестиш Радините си вълнения :lol:
Като купихме първото си жилище и почнахме да правим ремонт при смяна на дограмата майстора видя, че от вътре на външните ни стени има изолация от фибран правена от предишният собственик.
Даде ни съвет това да го махаме, че мухъла и плесента са гарантирани. Махнаме фибрана от стените и добре го махнахме, на хола южно изложение нямаше мухъл и плесен, но на спалнята и детската северно изоложение беше чудо. Не миришеше в апартамента, ама от долу под фибрана плесен на петна като гъба по целите стени.
Изчистихме всичкият фибран и си направихме външна изолация с 10 см. стирипор. Не съм спец по тия работи, но видях с очите си какво е под фибрана. Явно заради северното изложение се е получило.
Развалили сте готова работа, трябвало да направите първо ревизия да видите дали има мухъл и плесен и тогава да разваляте такава хубава изолация с фибран на вътрешната стена :lol:
Миризма и да се получи след време, взимаш зелено кафе, печеш го в стаята и миризмата изчезва :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
[quote="ivanivanov90".... миризма долу при мене?
[/quote]

А на какво, всъщност, мирише?
preslav - майстор
plamen6703 написа:
Развалили сте готова работа, трябвало да направите първо ревизия да видите дали има мухъл и плесен и тогава да разваляте такава хубава изолация с фибран на вътрешната стена :lol:
Миризма и да се получи след време, взимаш зелено кафе, печеш го в стаята и миризмата изчезва :lol:
Ти май си като оня с многото никове тук - четеш между редовете, интерпретираш чуждите мнения така както на теб ти е угодно и най-важното ЗАБРАВЯШ какви си ги дрънкал само преди минути.
Да ти припомням ли или сам ще се върнеш малко назад, за да прочетеш какво трябваше да има зад "фибрана" на автора на тази тема? Със сигурност не си обърнал внимание на това, че мухълът може вече да е бил факт преди полагането на изолацията. Продъжаваш да оригиналничиш за кафето също както се правеше на интересен с какво си обличаш кошерите. Аз пък избягвам да сменям свещите на двигателя си, направо махам стария и слагам нов.
n_a написа:
[quote="ivanivanov90".... миризма долу при мене?
А на какво, всъщност, мирише?[/quote]

Не мога да преценя точно. Аз преди съм живял за кратко в 1 квартира, където навсякъде избиваше мухъл, понеже имаше яко влага по стените, течеше от покрива вода по етажите на къщата. Беше с гипс картон в стаите и мухълът си избиваше яко през 3 дена навсякъде... Беше терор. И естествено се махнахме от там.
Тука не мирише по тоя начин, ама на някакво такова странно, суха миризма на застояла гъба все едно или на боя, която не е в ред.
Решението, което взех е - влагоабсорбаторът да обира 3-4 дена влагата (ако я има), после слагаме ламинатът, боядисваме навсякъде, обзавеждаме, проветрявам 2-3 дена и ако ен се оправи... много кофти ще ми е ;d Тогава трябва да викам някой специалист на място ако има някакви уреди да ми каже от какво е. За Варна познавате ли такива хора?
Мерси.

P.S. Също така да ви попитам, за банята някакви плъзгащи врати/параван нещо по-икономично до 100 лв мога ли да намеря? Широчина 1.50
Hoвoceлckи - майстор
n_a написа:
А на какво, всъщност, мирише?
Уместен въпрос :)
Виц:

В новото жилище

Киркор си купил ново жилище и поканил Гарабет на гости.
Наляли се яко с маркови питиета и Гарабет останал да спи там.
По едно време през нощта обаче се събудил от голям зор. В тъмното не можал да се ориентира и да намери тоалетната. Обаче опипвайки наоколо стигнал до един фикус. Извадил го от саксията, изтропкал се вътре и пак го върнал обратно.
След няколко години Киркор звъни на Гарабет по телефона:
- Абе, Гарабет, ти че сра, сра! Ама кажи къде бе! Седем апартамента сменихме и още мирише!!!
infomar
Обади се за резултата след боядисването преди нанасянето как е положението.

На тази цена плъзгаща и аз търся... ама нЕма.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ivanivanov90 написа:
....
P.S. Също така да ви попитам, за банята някакви плъзгащи врати/параван нещо по-икономично до 100 лв мога ли да намеря? Широчина 1.50
До 100лв дебнете вора употреба. Даже пластмасова хармоника струва повече. Инак, за интериор стават алуминиеви - не ги бърка термомоста и са осезателно по-евтини. Параван и сами може да си направите
plamen6703 - майстор
preslav написа:
plamen6703 написа:
Ти май си като оня с многото никове тук - четеш между редовете, интерпретираш чуждите мнения така както на теб ти е угодно и най-важното ЗАБРАВЯШ какви си ги дрънкал само преди минути.
Да ти припомням ли или сам ще се върнеш малко назад, за да прочетеш какво трябваше да има зад "фибрана" на автора на тази тема? Със сигурност не си обърнал внимание на това, че мухълът може вече да е бил факт преди полагането на изолацията. Продъжаваш да оригиналничиш за кафето също както се правеше на интересен с какво си обличаш кошерите. Аз пък избягвам да сменям свещите на двигателя си, направо махам стария и слагам нов.
Ти си знаеш какво правиш и как да го правиш, също като онзи с многото никове :lol: Не съм баба Ванга и не знам какво може да е било преди да се постави фибрана, но знам, че на фибрана не му е мястото там, но пък всеки има право да прави каквото пожелае в жилището си и да ползва каквито начини пожелае за обезмирисяване... Варианти колкото искаш, ако не на мухъл на плесен, ако не на плесен на зелено кафе...на сечикабрус, лайкучка... каквото се сетиш... важно е да му допадне миризмата :lol:

Тема "Авария от сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: