Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте!
Имам следния проблем - трябва да изстържа около 2кв.м. чугунена повърхност.
Въпсросът ми е с какво ще е по-удобно - дрелка+четка или ъглошлайф+четка?
Тъй като нямам нито едното, нито другото - приемам и съвети какви да са - марка, мощност, обороти...
Ще съм благодарен ако препоръчате нещо бюджетно - ще се използва сравнително рядко ( по веднъж в годината за тези 2 кв.м. и през другото време ако случайно нещо дребно се наложи).
kozl - майстор
Ъглошлайф + телена шайба за него + предпазни очила :supz:
Марки мноо. Аз ползвам Метабо 125 мм. Машината требе да е по-мощна, оти имам и други шлайфчета, китайчета към 600 вата и шайбата тежка и аз като понатисна и губят обороти.
С дрелка само че го галиш шогуна :wink:
И телената шайба е от значение, че има едни де мноо бързо се разпадат и остават без телове. Не мога да предложа марка. Но плетените за сега ми изкарват повече трудов стаж.
Чираче - майстор
Motorski написа:
Имам следния проблем - трябва да изстържа около 2кв.м. чугунена повърхност.
.
Моя проблем е, че не разбирам въпроса. Какво трябва да се изстържи? Някаква снимка? За да може да се даде правилен съвет. Иначе можем само да гадаем.
Трябва да се изстърже стара боя от чугун - след това ще грундирам и ще боядисвам.
шоп - майстор
Понеже не си дал информация какъв е детайла....дали е възможно да нагрееш чугуна с горелка или бензинова лампа и боята да падне? Проблем ли е загряването на детайла?

Иначе за 2м2 боя може и с телена четка на ръка да се премахне.
velinsl - специалист
Какъвто инструмент може да ти потрябва и за други работи в ежедневието. Вече диск и четка както си прецениш.
lov - майстор
Аз пък в место да лапам всичкия този прахоляк щях да ползвам първо смивка за да сваля старата боя и после ако е малко ръждата дори и с четка на ръка. Но той питащия явно нещо секретно ще прави та не щя да покаже за какво става на въпрос. Ако е с груба повърхнина както е от пясъчна отливка ще му много голям зора само с четка.
EDI - майстор
Ако е плоскост, ползвай ъглошлайф и сегментен шлайфдиск за метал.Може да се ползва и за ъгли с малко фантазия.
Делян - специалист
Миналата година изшкурих метална барака, около 30 м2, с такава четка за ъглошлайф

http://tashev-galving.com/images/items/ ... %20178.jpg

Само трябва да съобразиш оборотите, за които я дават, с тези на шлайфа. И задължително предпазни очила.

Тема "Ъглошлайф или дрелка"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: