Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Alfa_D - специалист
vbs написа:
Използвам темата, ако автора няма против, да помоля и аз за съветите ви. [-o<
И при нас мястото е без тоалетна...
Всякакви мнения са ми от полза, явно и други хора имат подобни проблеми. Прочетох, че проектът на изгребна бетонна яма е около 500 - 600 лв, но каква е процедурата с ВиК и общината още не съм разбрал.
При мен ситуацията е малко деликатна - трябва да осигуря комфортна и дискретна тоалетна, за да не притеснявам познатите си.
Идеята е следната: един зелен "охлюв" и вътре тоалетната.
Изображение
Alfa_D - специалист
lov написа:
Бе на мен в тая къща ми е интересно мивка няма ли и къде им отиват отходните води. То вярно казва само лятото ама едва ли предишните обитатели са живели в такава мизерия и са ходили да ползват тоалетната на общината.
Имало е мивка, сифон и от там с метална поцинкована тръба (от напоителни системи) в ямата, където всичко се е смесвало - вода, изпражнения, сапун, веро и т.н. и после е попивало в земята.
Едно време домашният сапун е съдържал доста сода каустик, така че сигурно и миризма е нямало.

Заради ограничен бюджет трябва всичко да правя сам - иначе няма проблем да изкопая една дупка, малко дъски, една ламарина за покрив и много ухание в мрака :lol:
lov - майстор
Ето ви едно решение. Пък ямата може да си я правите каквато искате.

Прикачен файл

P1020778.JPG

Прикачен файл

P1020777.JPG
PCL82 - майстор
Запознай се в интернет с темата за компостните тоалетни и предимствата им спрямо обикновения дворен нужник. Компостната тоалетна може да си поставиш и в дневната и да не мирише, няма нужда от канал. Важно е пикнята и лайната да са разделени, което става със специално оформени двугърли чиний и клекала.
crez - майстор
Ето някой идеи: Тоалетна и баня
Прикачен файл:
index.jpg
index.jpg (12.64 KиБ) Видяна 3307 пъти
Прикачен файл:
ybornaia.jpg
Прикачен файл:
25h2_dushtualet_duet_6.jpg
25h2_dushtualet_duet_6.jpg (25.81 KиБ) Видяна 3307 пъти
Ето и как се изпълнява:
Прикачен файл:
xbdwsxdv9f.jpg
xbdwsxdv9f.jpg (12.3 KиБ) Видяна 3307 пъти
Alfa_D - специалист
Видях много интересни идеи за WC и не ме плашат конструкциите. Тоалетна и баня със зелен пръстен около тях е ОК.

Ако някой е правил изгребна яма, ще е интересно да сподели бюрократичната част - има ли нужда от виза за проектиране (видях, че се водят люти спорове в един сайт за правни въпроси), проект, цени и др.
vbs - напреднал
lov написа:
Точно горната част над дупката/ямата или каквото е, ни е единия проблем.
Намерихме дървени конструкции, тип барака, които са на около 250 лв./м2, но е без транспорта.
Транспорта от Шумен е колкото самата барака.
На това съоръжение кабината някакъв модул ли е? Прилича на душ кабина с големи размери. Ако е готово съоръжение може ли линк.
Благодаря!
vbs - напреднал
За горната част, ето нещо, което е готово и просто се поставя.
http://www.tophouse.bg/categories/conte ... taires%20/
За мен това не е вариант, поради цената, но може на някой да му е от полза.
Надявам се някой да предложи и друго.
lov - майстор
vbs написа:
lov написа:
Точно горната част над дупката/ямата или каквото е, ни е единия проблем.
Намерихме дървени конструкции, тип барака, които са на около 250 лв./м2, но е без транспорта.
Транспорта от Шумен е колкото самата барака.
На това съоръжение кабината някакъв модул ли е? Прилича на душ кабина с големи размери. Ако е готово съоръжение може ли линк.
Благодаря!
Линк не мога да дам. Просто винаги апарата ми е под ръка и като видя някое интересно решение снимам. Въпросната тоалетна е много далеч от България и се намира на една туристическа пътека в алпите. Всъщност има няколко направени по цялото трасе в този вид. Там хората са болни на теме екология и такива временни химически които показваха колегите трудно ще видиш. Обществена е и не е само за украшение. А начина на вентилация на ямата явно си върши работа и около нея не се усеща миризма. Наложи ми се да я ползвам дори. :)

Тема "Временна тоалетна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: