От няколко години притежавам телескопична ножица за клони (купена нейде от маркетите), която реже с дърпане на въжето И. Но с времето местата по които въжето лагерува по полиспастите стана рошаво, отъня и даже тази година се скъса, но го скъсих и си свърших работата. Трябва да сменям въжето, но гледам, че има три вида: от полиамидна коприна, полиестерни, и полипропиленови. Не ми трябва кой знае каква дължина, и мога да поръчам от трите вида, но ако някой запознат знае, кое е подходящото в случая, няма да е лошо.
fbr написа:От няколко години притежавам телескопична ножица за клони (купена нейде от маркетите), която реже с дърпане на въжето И. Но с времето местата по които въжето лагерува по полиспастите стана рошаво, отъня и даже тази година се скъса, но го скъсих и си свърших работата. Трябва да сменям въжето, но гледам, че има три вида: от полиамидна коприна, полиестерни, и полипропиленови. Не ми трябва кой знае каква дължина, и мога да поръчам от трите вида, но ако някой запознат знае, кое е подходящото в случая, няма да е лошо.Не че материала е без значение, но според мен по-важното е как е сплетено въжето - на теб ти трябва онова, което най-малко се разтяга.