Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Petko kiryakov - напреднал
Предполагам че става въпрос за почистването :) не че съм много вещ но би било странно да спира горелката да работи :)дано да излезе читава че не са малко пари за моя бюджет , но с времето съм се убедил че евтиното излиза скъпо !
Може би ставам нахален но се чудя какви радиатори да сложа - панелни или алуминиеви изчетох доста но не разбрах кои са по добри ! По скоро везните накланят към панелните има ли нещо вярно ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Petko kiryakov написа:
Може би ставам нахален но се чудя какви радиатори да сложа - панелни или алуминиеви изчетох доста но не разбрах кои са по добри ! По скоро везните накланят към панелните има ли нещо вярно ?
Няма по-добри, резултатът е 1:1
jabata - специалист
И едните и другите радиатори си имат своите плюсове и минуси, и резултата е 1:1. За да решиш какво ти трябва на тебе, прегледай и на 2та типа плюсовете и минусите. Сравни ги с инсталацията която ще правиш, реши кое ти е жизненонеобходимо, кое не и решавай.
Относно камината, не са малко пари, но много важно е да се знае, какво е почистването. То е ясно че може и ти да си го направиш, но ако е като при някои камини, където се сваля главата да се чистят димогарните тръби, това може да отнеме 2 часа време от неопитен човек. И отделно че трябва да се нулира интервала на сервизиране, за което се очаква да дойде оторизиран техник, или той ще ти даде кодовете ти сам да си пипаш :shock: . Ако не го нулираш, непрекъснато ще ти изписва аларма, че трябва да се сервизира, и ако кажеш днес ами няма да е проблем, утре ще кажеш, много е досадно.
Също така проучи, как седят нещата със сервиз и обслужване, осигурява ли такъв, или идва веднъж човека, пуска ти камината, и ти казва бий си главата.
Все пак, камината на пелети не е като телевизора, купуваш го, и дотам. Тя е като колата. Купуваш я, и за да ти служи вярно се нуждае от профилактика, и ремонти. И търговеца е длъжен да ти оисгури обслужване и резервни части, ако ли пък не, направо бягай надалече. Все пак, това не е BurnIt, който го има всеки втори, и във форума се развява пълната документация. Това е по-рядка камина (може и да е по-добра), но си трябва и сервиз, и ако няма такъв, е много лошо.
andy_forresite - майстор
Какво те спря на точно този модел? Цената едва ли е приятна.
Честно да ти кажа за размерите си има прекалено малък бункер. 19 килограма изобщо не е много.
L15 e със 17 кг бункер и също има високи показатели. По-компактна и най-вероятно по-изгодна.
Спрях се на нея заради красивия дизайн и също защото е италианска! А относно l15 не мисля че се предлага а ако е така бихте ли ми показали къде ? За 19 кг бункер наистина е малък но всички камина от този тип са с такава вместимост ! Цената е малко соленичка да над 4500 :( ако имате някъкъв еквивалент ще съм благодарен да ми го покажете ? Благодаря ви
Предполагам че вие говорите за идро л15 ? Мислите ли че е по удачен вариант от тази която съм харесал вносителя ми спомена че са едни и същи !!! Само визуална е разликата ...
andy_forresite - майстор
Не смея да ти препоръчам камина. В Мевида точка бг има L15 за 3700. 4+11 я водят.
За 3000 може да вземеш сръбската commo 15. 2+13 kw, a за още по-малка сума екоспар. За три може да вземеш Виктория.
Тези предложения ги правя със страх дали ще функционира според очакванията ти. Да не кажеш защо послушах някой си като сега щях да съм перфектен с камината за 4500. Що не я взех... Пфу. Това е голяма цифра. Може да си вземеш нещо на по-ниска цена със същите въможности. Казват че външния вид е важен, ама 4500 са бая.
Вижте аз не очаквам нищо повече от това да ме топли да има що годе приличен дизайн , и да не съм дежурен огняр :) ! Наясно съм че няма да може да замести жената но все пак от изчетеното виждам че има доста специалисти в форума и съм ви много благодарен за насоките защото кой знае какъв боклук щях да взема ако не бях попрочел 5 реда !!!

Тема "Помощ за пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: