Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Krass
- майстор
127 мнения в "Гравитично капково напояване от бидон"
SEV
- специалист
Днес купих твърд маркуч и дюзи за монтаж за капковото.Това ми решение го взех,защото доматите вече са засяти в оранжерията през 54 см. и нямаше как от стандартните маркучи да капе точно в корена им.Купих и филтър за водата,кранчета за "магистралите".Ще купя и програматор,смятам да сложа и един поплавък и вентил,идеята е бидона да е постоянно пълен.Самия бидон ще го боядисам в черно,да не зеленясва водата.
Аз също съм заинтересован,как да влагам торта с капковото.Каква тор да ползвам?
Всичко кипих от Филбо,дано не се смята за реклама.
Аз също съм заинтересован,как да влагам торта с капковото.Каква тор да ползвам?
Всичко кипих от Филбо,дано не се смята за реклама.
preslav
- майстор
И аз се бях засилил всичко да е автоматизирано, включая подаването на тор, но се оказа твърде сложно (при мен не е гравитачно) и икономически неоправдано за една градина 300-400 квадрата. Използвам тор за листно и почвено подхранване на зеленчуци PLANTA - прах, който много бързо се разтваря във вода, дозирането е елементарно, пръскането с лозарската пръскачка. За сега най-силен ефект съм забелязал върху пипер и камби.
Мисля, че за този обем работа този начин на подхранване е по-удачен - иначе се влиза в едни сложни изчисления на поливни норми, колко тор на колко вода и това през десетина дена.
Мисля, че за този обем работа този начин на подхранване е по-удачен - иначе се влиза в едни сложни изчисления на поливни норми, колко тор на колко вода и това през десетина дена.
hidrazin
- майстор
SEV написа:...и нямаше как от стандартните маркучи да капе точно в корена им...Какви дюзи купи? Мисля че се вкарваш в излишен филм с тези дюзи. Не е необходимо да капе точно в корена.
Все пак корените на домата вървят освен надолу и настрани.
Аз използвам твърд капков маркуч на 20 см - и за домати, и за пипер, и за краставици (при краставиците с малко чалъм

По принцип не харесвам поливането с бидон. Но пък какво ти пречи да сложиш разтворената тор направо в бидона?
Като торя например с карбамид го ръся направо покрай капковия маркуч.

SEV
- специалист
Мерака е голяма болест
.
Дюзите са тези от линка http://www.filbo.eu/bg/product/863-kapk ... OjL_2clHDc

Дюзите са тези от линка http://www.filbo.eu/bg/product/863-kapk ... OjL_2clHDc
lov
- майстор
И аз две години го карам на едно такова измислено капково но не основно на него а защото често ми се случва да зачезна и не мога да полея. Та метър денивелация е малко. Аз слагам един пластмасов варел върху един стоманен и пак като намалее водата дюзите едва почват да пускат даже някои направо спират. При мен не е чак такъв проблем защото не ми е и основно поливане. да отраят 4-5 дена докато ме няма. Ма и да не помислиш че се занимавам много със земеделие 15-20 гнезда са ми много и се занимавам май от хорска срама. А така или иначе хода да храня кучетата и да не стои празно мястото. Та ако имаш къде на по високо слагай го там. Филтър задължително, а за зеленясването една бирена капачка син камък на 100 литра спира всякакви процеси.. За торовете не знам не ползвам такива.
Чираче
- майстор
SEV написа:... през 54 см. и нямаше как от стандартните маркучи да капе точно в корена им..Аз никога не поливам с капковото в корена. За мен е даже вредно. От както се помня, засаждам доматите "на далдарма", както се нарича в моя край. Засаждам през 40-50 см в реда, и 80 см междуредие.
Тема "Гравитично капково напояване от бидон" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература