Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
И за лампите още тогава диреха луди пари.
Знам само че купуват едни китайски индуктори и ги вграждат вътре като махат ламбените истории и ползват само механиката за развъртането. Но как що повече не съм се интересувал.
danaec - специалист
Гледах ги и тях.Има вече един поръчан.Просто за спорта беше идеята да се реставрира, но маи няма да е.Ще видим.
Идеята беше да се стопи месинг, въпреки че на газовата пещ това не е проблем.
plamen6703 - майстор
Николчев написа:
plamen6703 написа:
Пиши на лични и ми пусни една снимка на твоя кондензатор, а аз ще го погледна и ще ти кажа същият ли е или не. Ако е същият няма какво да търся знам го къде стои, само ще договорим някои дребни детайли по преминаването му в твои ръце ;)
Имаш поща :)
Ще имаш нужният ти кондензатор, даже ти давам 10 години гаранция за него, ако не го ползваш :-D Това зъботехници и зъболекари като му паднете на човек трябва да ви свлече по 10 кожи от гърба... :-D
lov - майстор
Аааа... аз не се оплаквам от моя зъботехник. И да не бях му оправил машината пак щеше да ми работи за без пари. :lol: Иначе някои наистина са си не за х10 ами за много повече. :-D
Не помня вече колко е количеството метал което може да се стопи но не е много. Но със сигурност е катода е поумрел и вероятно ще е още по малко. Та съвета ми е не се занимавай ако се само за това. Даже мисля че знам какво ще лееш. :lol:
Остави гъдела и си карай с прашката. А за такива малки обеми метал вземи си стъкни една волтова дъга с графитни електроди. Няма да питам дали имаш електрожен под ръка. :) От зъботехниците го копирах и ми се много по лесно с него да нагрея каквото и желязо или да стопя някакъв материал за леене. Дори те още го ползват.
danaec - специалист
plamen6703 що така злобно, на лични добре ти обясних какво ще лея.Това зъботехниците не го ползват.
Количеството метал за леене е 20гр, на мен ще ми доиде малко.
Няма да има реставрация на тоя чакрък. Ще си грея в газовата пещ за 500-600лв толко газ ще взема че не знам дали ще намеря толко месинг за топене :lol:
lov ще пробвам първо метода с картофа и ако не ме удовбетвори тогава центлобежни.Това дето предполагаш е.
hidrazin - майстор
Това с картофа ако имаш и живак в изходния материал (за който си мисля де).
Иначе една пота е няма и 5 кинта и може да я използваш дълго време.
:partyman:
lov - майстор
danaec написа:
lov ще пробвам първо метода с картофа и ако не ме удовбетвори тогава центлобежни.Това дето предполагаш е.
То е голямо шубе да развъртиш калъпа с разтопения метал над главата си. :-D
За първи път видях как се лее с прашка като хлапе. Занимавах се с моделизми и тогава даскал по темата ни стана един стар зъботехник. Та същия ни показа и метода с картофа но твърдеше, че не е по добър а дори и по опасен.
А сега като се замисля сигурно повече от 20 години не съм лял нищо друго освен олово. :lol:
Николчев - напреднал
plamen6703 написа:
Николчев написа:
plamen6703 написа:
Пиши на лични и ми пусни една снимка на твоя кондензатор, а аз ще го погледна и ще ти кажа същият ли е или не. Ако е същият няма какво да търся знам го къде стои, само ще договорим някои дребни детайли по преминаването му в твои ръце ;)
Имаш поща :)
Ще имаш нужният ти кондензатор, даже ти давам 10 години гаранция за него, ако не го ползваш :-D Това зъботехници и зъболекари като му паднете на човек трябва да ви свлече по 10 кожи от гърба... :-D
Прати ми здрав кондензатор и ще имаш от мен зъботехнически бонус да видиш, че и зъботехниците сме хора като другите техници :-D
plamen6703 - майстор
danaec написа:
plamen6703 що така злобно, на лични добре ти обясних какво ще лея.Това зъботехниците не го ползват.
Количеството метал за леене е 20гр, на мен ще ми доиде малко.
Няма да има реставрация на тоя чакрък. Ще си грея в газовата пещ за 500-600лв толко газ ще взема че не знам дали ще намеря толко месинг за топене :lol:
Просто се пошегувах, иначе уважавам труда на всеки, даже и на зъботехниците :-D
Преди известно време отивам на стоматолог за един "мост"... дойде зъботехника с едно албумче, уж гледа какъв да е цвета на моста, че да не се вижда от самолет разликата с другите зъби... не съм доволен, но чак у дома се погледнах :) Не съм правил рекламация, оставих цвета да се оправи с "карането" :-D
Николчев - напреднал
Колега, благодаря ти за кондензатора, да си жив и здрав :)

Тема "Какъв е този елемент?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: