Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
Преди време им се карах на инженерния отдел на варненци за тия кабелни обувки, за едни бойлери 1000л.Сложили трифазна термогрупа която струва 120 лв. Тя групата(контактор е терморегулатор) си е немска, ама обувките, които и бяха забучили китайски или бог знае какви.Единия бойлер нагоря гаранционно. Идват, сменят, викам им къде е проблема и вдигат рамене.На другия разпробих пластините с бургия 2.5мм. и ги хванах с болтова връзка.Обаждам им се на ония и ги питам дали е по-евтино да дадат 15 стотинки за по-добри кабелни обувки или да дадат 120 лв. за цялата част.Усетих по телефона пак повдигане на рамене.Ето за това държавата ни е на това дередже.
jekasus - майстор
То при Чефо е проблема, че има една-две кофи котлен камък в бойлера, а не в кабелни връзки.
Долната част на нагревателя стои почти на сухо и прегрява повече...
То че бойлера е занулен и през ДТЗ също нещо не пасва :-D
hidrazin - майстор
VLADO66 написа:
На другия разпробих пластините с бургия 2.5мм. и ги хванах с болтова връзка.
Това е истината.
jekasus написа:
То при Чефо е проблема, че има една-две кофи котлен камък в бойлера, а не в кабелни връзки.
Последно време глупостите ми дойдоха малко в повече...
Chefo77 написа:
Илия, ще потърся колега да ми направи някой и друг кабел, имам еладжии покрай мен :)
Не ти трябва кабел а добра връзка... Писал съм по-горе...
И аз ША ти го направя, МА ША ти излезе златно, не платинено...
Тя сега платина е съвсем евтинджос... :?
:partyman:
toolegittoquit - майстор
Интересното е, че моят ЕлДомски бойлер нямаше никакви проблеми с връзките много години, преди да се наложи някакъв подобен ремонт. 2000W, 50 литра.
Чефо, тоя бойлер да не е 3000W случайно?
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Чефо, тоя бойлер да не е 3000W случайно?
Както винаги - пълен капу...т (използван при това). :-D
Chefo77 написа:
Привет!
Имам странен (за мен) проблем с бойлера си. 80 литра вертикален, 3 киловата...
Ти що пак не четеш бе???
P.S. Извинявай, няма как да знаеш че 3000W и 3 киловата са една и съща мощност... :lol: :lol: :lol:
ben84 - специалист
hidrazin написа:
Както винаги - пълен капу...т (използван при това).
Ти пълен неизползван къде си виждал???
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
[P.S. Извинявай, няма как да знаеш че...
НЕ ВИДЯХ! Единиците се пишат с правилните знаци. Аз търся kW или W.
Това, че е 3000W обяснява много.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
НЕ ВИДЯХ!
И това чий проблем е?
Обикновено културните хора в такъв случай казват "ИЗВИНЯВАН СЕ, ОТНОВО НЕ ЧЕТОХ..."
Не те знам какво точно си търсил, ама да не прочетеш дори и само първия пост... :-D
valentino76bs - майстор
Chefo77 написа:
на 12 години, с анодна защита. вероятността да е натрупал котлен камък, който пречи на нагревателя да се охлажда от водата и оттам температурата да слиза надолу - към изводите. Но доколкото прочетох тук-там, при опасно натрупване би трябвало да шуми - а бойлера е супертих. За тези 12 години нищо друго не му е правено - )
Ако бойлера е емайлиран - може да му сложиш медал :) и от тук нататък нищо хубаво не очаквай ако е неръжд. може да направиш профилактика.
Не е кой знае какво ако е с елипсовидния фланец ще ти отнеме не повече от един час.Водата се точи за 5 минути нищо страшно не е.Ама ти нямаш желание :)
На хората не им се вързват нещата като чуят за цифрата на ремонта и частите и ,че след 1 месец може да се пукне и предпочитат нов!
DMN - майстор
hidrazin написа:
jekasus написа:

Последно време глупостите ми дойдоха малко в повече...
Относно котления камък, това хич не са глупости. Аз даже се учудвам, че 12г. бойлера не е отварян и нагревателя е още жив.
В нашия район водата е много варовита. Вади се мисля, че от не малка дъблочина с ел. помпи, които са доста енергоемки, то и затова имаме една от най-скъпата вода. Друго е водата да е от язовир, съвсем друго е да се вади дълбоко от земята - става дума за варовика в нея, естествено зависи и от подпочвените пластове. Точно за Варна не знам как стоят нещата там с варовика, но мисля, че хич няма да е малко.

Тема "Бойлерът ми гори кабелчетата на нагревателя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: