• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nokoniko - специалист
filmatoplo написа:
Обясни по подробно как искаш да се включва и изключва .Разликите ги дават в упътването за моделите .
Искам да я програмирам от менюто да се включва в 07.00 сутринта и в 11.00 да се изключва, като през това време да подържа 60 градуса на водата.
nokoniko написа:
Както писах вече закупих Аурига Б модела. Въпроса ми е, ако реша да програмирам автоматично включване и изключване на камината в менюто ми разрешава да настроя температура, но мисля, че това е температура на въздуха а не на водата. Така ли е... и ако да при условие, че котела е в помещение, на което не ме интересува температурата....как ще регулирам температурата на водата? :?
да това е темп. на въздуха,
завиши температурата на въздуха например 40гр. при самото програмиране и тя ще се ръководи по темп. на водата.при мен е така и нямам проблеми.
nokoniko - специалист
Coko78 написа:
nokoniko написа:
Както писах вече закупих Аурига Б модела. Въпроса ми е, ако реша да програмирам автоматично включване и изключване на камината в менюто ми разрешава да настроя температура, но мисля, че това е температура на въздуха а не на водата. Така ли е... и ако да при условие, че котела е в помещение, на което не ме интересува температурата....как ще регулирам температурата на водата? :?
завиши температурата на въздуха например 40гр. при самото програмиране и тя ще се ръководи по темп. на водата.при мен е така и нямам проблеми.
Точно такъв отговор ми трябваше. Благодаря ти. Само още един въпрос. В момента съм я ограничил до 3та степен, че вече е топло и не е нужно от 4та и auto. Въпросът ми е при програмиране да включва и изключва в определени часове може ли да се ограничи до определена мощност или ще отиде на auto в началото и като стигне желаната температура ще падне до първа степен. Или ще работи до мощността на която си си я настроил предварително.
nokoniko написа:
Coko78 написа:
nokoniko написа:
Точно такъв отговор ми трябваше. Благодаря ти. Само още един въпрос. В момента съм я ограничил до 3та степен, че вече е топло и не е нужно от 4та и auto. Въпросът ми е при програмиране да включва и изключва в определени часове може ли да се ограничи до определена мощност или ще отиде на auto в началото и като стигне желаната температура ще падне до първа степен. Или ще работи до мощността на която си си я настроил предварително.
ще работи на мощността на която си е настроил предварително.моята е аурига с голямото стъкло,но контролера и софтоера на фумис са едни и същи като на твоята.аз я карам само по вода и то на трета степен,като съм намалил подаването на пелети на първа и на степен ауто -п10 и п18, за икономия на пелети,и нещата се получават много добре.
filmatoplo - майстор
По същия начин и аз правя ,завишавам температурата на въздуха на горе над 25 ,камината модулира по водата ,ако нещо се обърка ще намали мощността по въздуха и най накрая по димни газове.Ауригата я оставям на 3 степен ако я настроя на 60 градуса ги държи точно +-1 градус .Работи се по желание на клиента.разхода е средно бункер на ден в големите студове малко повече,няма изолация разхода не ги интересува искат да е топло.
nokoniko - специалист
Момчета, дайте акъл какво безжично реле/ модул/ да купя, което да е свързано у дома с рутера, и да го включвам от телефона когато не съм си в къщи. Релето ще го свържа към бялата клема отзад на камината/аурига-б/. :partyman:
SoMeBoDy1 - специалист
nokoniko написа:
Момчета, дайте акъл какво безжично реле/ модул/ да купя, което да е свързано у дома с рутера, и да го включвам от телефона когато не съм си в къщи. Релето ще го свържа към бялата клема отзад на камината/аурига-б/. :partyman:
виж постове на Nikrum относно такава джаджа.
Честито Възкресение Христово!
nokoniko - специалист
SoMeBoDy1 написа:
nokoniko написа:
виж постове на Nikrum относно такава джаджа.
Честито Възкресение Христово!
Дали тия джаджи стават, ако някой е ползвал да каже... https://www.aliexpress.com/item/DC-12V- ... 271.DH183C - https://www.aliexpress.com/item/ESP8266 ... 279.DH183C - https://www.aliexpress.com/item/5V-12V- ... 264.DH183C :partyman:
nelim - специалист
nokoniko написа:
https://prosmartsystem.com/bg?solutions

Това е готово решение,

иначе с едно ESP8266 ще си решиш проблема без никакъв дерт доста по-евтино ;)
То в това има същия чип :)
filmatoplo - майстор
Това Sonof го тествахме и работи супер ,има го у нас за 30 и няколко лв в бяла кутийка , обаче на изхода вади 220 волта затова го минаваме през реле за още 5 лв и готово . :-D

Прикачен файл

product_1757.jpg
product_1757.jpg (30.42 KиБ) Видяна 2568 пъти
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: