• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
Да Стридата аз съм и автора, Реално аз ще съм на пилети но имам някой кубик за доизгаряне , то е ясно че ще отвори клапана целта е да не го прави а да си тръгне водата на СГ при спирането на тока и да не бягам да отварям крана на правата тръба
stridata - специалист
markoscbr написа:
Да Стридата аз съм и автора....
Извинявай! Просто следя темата защото е важна за мен и не обърнах внимание :sad:
markoscbr - специалист
и за мен е важна Стрида , но Лазар ми беше казал че трябва малко преработка за това което съм писал в последните постове , та белкем я види и каже нещо по моя въпрос той се е сблъсквал и не само той , а по отношение на сл.пилети от началото на темата почти до края хората които са ползвали коментарите са на лице, а имено горят но и иска чистене така и ще направим
kalin72 - майстор
Цената на маслиновите костилки е от 50 до 90 евро на тон, като ми казаха, че НЕ са отпадък, ами се използват за много други неща - сапун, зехтин...
Според мен не си заслужава упражнението.
filmatoplo - майстор
Около мен са скъпи Слънчогледовите пелети -220 лв тон на разстояние 110 километра ,докато ги докарам ще станат поне 250-260 и са насипни .Блазе на тоз който си ги има в града на цена 140- 150 лв .
Маркони, ши опитам да снимам мойта клапа, макар чи ши тряба да залягам под бункера, та белким са види нещо.
Анди май писа, че не е необходима, ако ще гориш само пелети, а аз съм на същото мнение. Дори и на дърва да е набуан котела, при правилно оразмерен разширителен съд и наляганията в него и инсталацията, проблеми няма да имаш. Моя съм го изтървал два пъти по над 105 градуса, но клапаните така и не сработиха. Има два-на котела и на буфера.
markoscbr - специалист
Трифончо Анди не ме е разбрал правилно но зачитам коментара му, имам някой друг кубик останал от тази зима и те са точно с дебелина 15-20 см така че това дръвце тръгне ли няма спиране освен с шишето с вода, на мен ми е ясно че ще хвърли вода в канала идеята е да не го прави а и електрониката наречена ЮПС не е застраховка защото може да откаже както стана с този познат, реално в началото на зимата ще гледам да ги изгоря и от там на татък на сл.пилети тогава няма да имам проблем нека си спира тока , ако има възможност Трифоне за снимка ще съм благодарен, защото трябва да подвързвам котела една или две снимки спестяват много писане ,не е направило нужните атмосфери за да сработи клапана,бях чел на 450 литра вода трябва 30 литров разшерителен съд ще се позаинтересувам още тук там за тази клапа и ако не намеря добри аргоменти ще си го вържа без байпас и дравцата ще ми останат за РАКИЙЦА :yawinkle:
markoscbr - специалист
благодаря Трифончо аз ще примеря колко вода ще топля и тогава ще купя съд , и така твоя котел работи без проблем в случай спре тока #-o
Нееее, нямам ЮПС и ако спре тока, просто не зареждам дърва.Инсталацията не е правена за естествена циркулация.
Горя предимно пелети, там проблема е никакъв със завирането.
Дървата в каминката за кеф на Съкровището и за ракийката, както сам каза-написа.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 36

Тема "слънчогледови пелети предимства и недостатъци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: