• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 19
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ilian ivanov - специалист
Къде това бре :)
Тая картинка съм я виждал в другата тема.Въпроса ми е дали има вентилатор на въздуха или се разчита на димоотводния вентилатор, а през тръбичката само смуче.
filmatoplo - майстор
Да- разчита се само на димния вентилатор ,така е при всички камини , въздух влиза само през тръбата и през запалката .На моята камина това е отпред а на купешките е отзад - като подписа на Лазар :lol: .

Прикачен файл

IMG_20161116_092941.jpg
IMG_20161116_092941.jpg (37.15 KиБ) Видяна 2491 пъти
andro440 - майстор
ilian ivanov написа:
Ще ходя тези дни да видя заводска камина.
Котката е със слънчеви очила.Значи и е топло :-D
Не-просто я дразни светлината от камината на Филма
filmatoplo - майстор
:) Направо я плаши.

Прикачен файл

IMG_20161104_204909.jpg
IMG_20161104_204909.jpg (33.15 KиБ) Видяна 2414 пъти
phantom_ - специалист
Ето я в действие и на казана...https://youtu.be/XUQyY7ILJVE
n.ganev - майстор
Ей с'я та нападнаха митничарите
ktch_1964 - специалист
Браво колега , много добре се е получило , но най важното е , че всичко това е сътворено от твоите ръце. Да си жив и здрав и
с кеф да си пиеш питието получено с помоща на горелката.
phantom_ - специалист
Абе. За казана слабичка идва... Не можах да я изтрая да я чакам и нашибах дърва :lol: Ама питието стана де :roll: А ми се искаше тука да ги сравня въглищата и пелетите, но трябва по голяма горелка,тази идва слаба..
шоп - майстор
phantom_ написа:
но трябва по голяма горелка,тази идва слаба..

:? :? не мисля, че за човек със златни ръце това е проблем. До колкото си спомням горелката бе с почти двойно по-голяма глава ( респективно двойно по-мощна), но Вие я орязахте.

Има едни стойности в руските форуми при горене на въглища колко см2 от главата отговарят на 1 киловат топлинна мощност. Ако ги срешна, когато чета темите им за самоделни котли и горелки ще ги копирам и тук.

Та според мен ако пазите отрязаното трябва да го заварите.
phantom_ - специалист
Е колега чак на вие да ми говорите :? Няма смисъл :-D Тя часта отиде за краче на горелката :lol: ама ако ще е за казана ще трябва доста по голяма глава и вентилатор сякаш...Аз като цяло искам да разбера кое е по на далавера и затова пробвах там :rolleyes:
Ако ми остане време ще направя една по голяма глава,ако имате идей колеги давайте :supz:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 19

Тема "Всегоривна горелка направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: