• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Гост - специалист
ivo_steel написа:
(отдолу е гола плоча, предложих да наредим фибран , но клиента отказа...) :
Защо не успя да го убедиш за фибрана?
Би ли изложил и на нас аргументите си за това твое предложение?
Предварително благодаря.
jekasus - майстор
Аз за сега ще помълча, после въпроси :-D
Скарата не чак толкоз лоша за гипскартон, но дюбели за лепен гипскартон и аз не приемам.
wanderer - специалист
впоследствие разбирам, че това е за клиент, което не променя нещата. да, плочките са ми малко скучни и стерилни, но не е задължително всеки да има моя вкус. добре би било като се критикува нещо, да се приложат аргументи, или алтернативни варианти за да се поучим и ние не толкова знаещите и можещите. иначе си е чиста предпоставка за заяждане.
jekasus - майстор
wanderer написа:
да се приложат аргументи
Затова ще изчакам края на работа.
wanderer написа:
но не е задължително всеки да има моя вкус.
Аз нормално се отнасям към хората, които нямат големи финансови възможности да си направят банята и трябва да се търси някакъв компромис...
Lisko - майстор
Егати баровското - рамки от алуминий.
(да, да - знам че при вас е стандартно)
:partyman:
ivo_steel - специалист
Гост написа:
ivo_steel написа:
(отдолу е гола плоча, предложих да наредим фибран , но клиента отказа...) :
Защо не успя да го убедиш за фибрана?
Би ли изложил и на нас аргументите си за това твое предложение?
Предварително благодаря.
Човека се оплакваше че в долната баня му е много студено , но пък имал стиропор на тавана и не иска да полагаме изолация на пода на новата.....Бях му предложил фибран и водно подово , заащото така и така ще се отоплява на парно но........... .той си знае ....... Явно че бюджета му е ограничен ,все пак има да прави цял етаж от гола тухла ...
ivo_steel - специалист
Pooh написа:
ivo_steel написа:
Клиента още се колебае дали да е гипсокартон или ПВЦ (има залепен 5см. стиропор).
:shock: :shock: :shock:
ТИ си взел пари, за тези недоразумения, които си сътворил?!?!?!
:axe:
... по-добре, да си беше траял ...

Пари още не съм взел , а ти би ли се обосновал, кои са недоразуменията ??? Всичко е съобразено с бюджета и желанията на човека ! Живея в малко градче и не мога да си ги избирам само баровци !
Pooh - майстор
ivo_steel написа:

Пари още не съм взел , а ти би ли се обосновал, кои са недоразуменията ??? Всичко е съобразено с бюджета и желанията на човека ! Живея в малко градче и не мога да си ги избирам само баровци !
1. Като смени тръба Ø110 с Ø50, как точно я виждаш вентилацията? Или викаш - няма значение?
2. Скарата не я коментирам - така ти харесва, така си я направил ... но:
подредбата на листовете картон, около прозореца ... :down: ...
"подпълване" и "уплътняване" с монтажна пяна ... :down: ...
вата, изложена на външните, атмосферни условия (на първата снимка, много хубаво се вижда, какви дупки зеят по зидарията, а нещо подмазването се загуби) ... :down: ...
използване на тиксо, вместо армираща лента по фугите ... :down: ...
и дори да приемем, че един слой е "от икономически съображения", от какви съображения, масово тръбите са притиснати от ОСТРИ ръбове на профили? :irre:
3. Което ме доведе до водопровода - изолация на тръбите? Или това е само за "баровците"?
4. И последно - плочките! Не съм специалист, но не е ли по-добре, вместо 2 малки ивички, в двата края на ЕДНА стена, да са 2 широки (цяла плочка, без малко)? Най-малкото - в момента СЪВПАДАТ фугите на плочките и проблемната фуга на картона, което почти на 100% ще доведе до спукване на фугата под и над прозореца. :wallbash:

Та пак да питам:
Мислиш ли, да му взимаш пари на човека, за това, че се упражняваш на банята му? :?
jekasus - майстор
Понеже малко ми открадна въпросите, да покрия от другата страна...
Pooh написа:
1. Като смени тръба Ø110 с Ø50, как точно я виждаш вентилацията?
Двуетажна къща - вентилация няма да пострада от това, ако е в многоетажно строителство е за забрана.
Pooh написа:
какви дупки зеят по зидарията, а нещо подмазването се загуби)
Аз виждам запенени дупки - разлика от подмазване и запенването не виждам....
Pooh написа:
И последно - плочките!
Има симетрия на прозореца, тя е по-красива от тънките парчета в двата края. при друго положение, ще има грозното около прозореца.
Но все пак ще изчакам края на ремонта
ivo_steel - специалист
Pooh написа:
ivo_steel написа:

1. Като смени тръба Ø110 с Ø50, как точно я виждаш вентилацията? Или викаш - няма значение?
2. Скарата не я коментирам - така ти харесва, така си я направил ... но:
подредбата на листовете картон, около прозореца ... :down: ...
"подпълване" и "уплътняване" с монтажна пяна ... :down: ...
вата, изложена на външните, атмосферни условия (на първата снимка, много хубаво се вижда, какви дупки зеят по зидарията, а нещо подмазването се загуби) ... :down: ...
използване на тиксо, вместо армираща лента по фугите ... :down: ...
и дори да приемем, че един слой е "от икономически съображения", от какви съображения, масово тръбите са притиснати от ОСТРИ ръбове на профили? :irre:
3. Което ме доведе до водопровода - изолация на тръбите? Или това е само за "баровците"?
4. И последно - плочките! Не съм специалист, но не е ли по-добре, вместо 2 малки ивички, в двата края на ЕДНА стена, да са 2 широки (цяла плочка, без малко)? Най-малкото - в момента СЪВПАДАТ фугите на плочките и проблемната фуга на картона, което почти на 100% ще доведе до спукване на фугата под и над прозореца. :wallbash:

Та пак да питам:
Мислиш ли, да му взимаш пари на човека, за това, че се упражняваш на банята му? :?
1. Мисля че ф50 няма да попречи на работата на вентилатора (Другия вариянт беше напълно да се шунтира вентилатора на долната баня , така мислеше да направи собственика ,защото и без това не разчитал само на вентилатора, а си отваря прозорчето ...., но спред мен е по-добре на ф50 , отколкото хич да го няма!)
2.Фугите съм запълнил с пяна преди да затворя с вата , а и след месец предстои външна изолация на къщата !
Тръбите не са претиснати масово от профилите ,притиснати са само на едно място ,защото така го наложи ситуацията за да не се налага при подвързването на бойлера да поставям удължители,които са потенциална авария, но нищо остро не притиска тръбата !
3.Зад тръбите сложих вата, просто не съм снимал всяко нещо което съм направил......Докато правих водопровода и скарата,още не ми беше доставена ватата ! Като дойде ватата разкачих тръбите от държачите и подложих вата към стената ! Тази стена е към стълбището !
4.За плочките , ако бях започнал с цяла и да завърша с половин плочка , едва ли щеше да изглежда по-добре от сега ,виж че парчетата от двете страни на прозореца са също еднакви , как ли щеше да изглежда иначе ??? А това ,че е съвпаднала фугата , ако тръгне да се пука ,то и средата на плочката да е там пак ще се спука ,но аз съм сигурен че няма да се спука, до сега съм направил над 20 бани с гипсокартон и никога не се е случвало ! В нашето градче щях да разбера веднага ,ако е имало някъде проблем !!!

Дали ще взема пари или не ,това си е лично мой проблем ! Не може ли просто да си зададеш въпросите които те вълнуват,а тръгваш направо на нож ....?
То човек да не реши да отдели малко време да покаже нещо ,което е сътворил и веднага някой ще излезе с рогата напред ... Весели празници !
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Гипсокартон в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: