• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Въглищата май топлят когато са в по голямо количество нещо като в котлите на твърдо гориво ,в малко количество развиват Температурата само в самата купчинка като ужак .
andro440 - майстор
filmatoplo написа:
Въглищата май топлят когато са в по голямо количество нещо като в котлите на твърдо гориво ,в малко количество развиват Температурата само в самата купчинка като ужак .
:cool:
andro440 - майстор
filmatoplo написа:
може и да топлят в малки количества в пелетна горелка ,но смесени с нещо друго и ако са влажни - така пак се стига до въпроса с цена /труд / и КПД
phantom_ - специалист
Въглищата топлят доста повече от колкото пелетите в горелката.Естествено колкото повече толкова повече :-D
filmatoplo - майстор
:) Да де когато ръгнеш в котела 2 кофи въглища топли с часове ,не знам как би било ако се подава на мини порцийки .
шоп - майстор
filmatoplo написа:
:) Да де когато ръгнеш в котела 2 кофи въглища топли с часове ,не знам как би било ако се подава на мини порцийки .
Ми топлят по същият начин, защото калоричността им е константа:-))) Даже е по-ефективно, защото имаме контролирано изгаряне с оптимални дози, оптимално количество кислород и перфектно контролиране на температурата на топлоносителя.
phantom_ - специалист
И малко развитие по моята горелка
Прикачен файл:
_20170829_135330.JPG Ето какво направих по горелката.Изглед на бункера
За тази зима съм взел 7.5т. Слънчогледови пелети и съм почти готов за зимата.Остана и контролера да взема и да закача всичко.Чудя се дали да не ъпгрейдна горелката като и сложа втори шнек?За по голяма безопасност по принцип :?

Прикачен файл

_20170829_135409.JPG Ето и полу готовата кутия за Виадруса

Прикачен файл

_20170829_140436.JPG

Прикачен файл

_20170829_135208.JPG Изглед отвътре
filmatoplo - майстор
На оригиналните такива съоръжения държат много да е херметично всичко от горелката и бункера и вратичката му .На купешките вратичката на бункера е уплътнена с гума и заключалки .Само със един шнек няма да може да гаси и пали ,тоест процеса би бил почти непрекъснат .
phantom_ - специалист
Аз и тук съм го уплътнил с гума(от врата на кола) и има заключване което уж го уплътнява, но тук не се вижда. :roll:
filmatoplo - майстор
:) Значи след още няколко дена с - (спри да заваряваш ела да обядваш ) и ще палим горелката . :)
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19

Тема "Всегоривна горелка направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: