Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nobreak - специалист
LazarGanev написа:
SKM 150 беше предложена поради факта, че всички, включително и аз, разбрахме грешно заданието, сега стана ясно, че изискванията са много по-малко и всяка помпа ще се справи. Аз съм на мнение, че под 100лв няма читава помпа, дори под 200лв трудно ще намериш, но и ти ще го разбереш след проба-грешка :)
Под 100 лв мога да взема точно такава http://rezachki.com/samozasmukvashta-el ... a-jet-100b Идеята ми е да я взема и да си върша работа през лятото, а после ще взема по добра. Искам да проверя и дали ще има мераци за кражби, по принцип до сега не се е крадяло, но.....
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, тази помпа би трябвало да ти върши работа, поне по каталог
dragozow - майстор
Да, за 6 метра денивелация може всякаква. Казах ти и какви са недостатъците на помпа за 100 лв, ти си решаваш и ти даваш парите.
nobreak - специалист
dragozow написа:
Да, за 6 метра денивелация може всякаква. Казах ти и какви са недостатъците на помпа за 100 лв, ти си решаваш и ти даваш парите.
Много ти благодаря за насоките, както и на всички, които се включиха в темата. Ако ми беше в двора, щах да взема хубава помпа, но докато измисля как да я запазя, не ми се рискува с такава.....
шоп - майстор
nobreak написа:
Ако ми беше в двора, щах да взема хубава помпа, но докато измисля как да я запазя, не ми се рискува с такава.....
Какво Ви пречи помпата да е в двора? Никога не бих оставил вещ навън без надзор.

Но...Вие си знаете. Руснаците имат една поговорка:хазяин-барин:-)
nobreak - специалист
шоп написа:
nobreak написа:
Ако ми беше в двора, щах да взема хубава помпа, но докато измисля как да я запазя, не ми се рискува с такава.....
Какво Ви пречи помпата да е в двора? Никога не бих оставил вещ навън без надзор.

Но...Вие си знаете. Руснаците имат една поговорка:хазяин-барин:-)
Колега, прочете ли първия пост, че рекичката е на 90 м от вилата?
шоп - майстор
много неща прочетох и верни и не верни. Центробежните помпи могат да изпомпват при денивелация между водно огледало и ос на турбината 7,5-8 метра.

Вие имате 6 метра...е какъв е проблема. В тези 90 метра смукателна линия ще има загуби, но тях ще ги има и при 90 метра нагнетателна. Пуснете си 90 метра смукателна линия от полиетиленова тръба HDPE Ф40 и ще имате по-малки загуби, ще имате по-голям дебит и помпата ще работи с лекота. Закопайте я в терена и без никакви наставки.

не се хвърляйте на ф32, малко по-евтина е, но при дълги смукателни линии се препоръчва увеличаване на диаметъра с цел намаляване на загубите.

Успехи!
nobreak - специалист
И върху това ще помисля....наистина ще е по-добър вариант.
Последна промяна от nobreak на съб апр 15, 2017 8:31 pm, променено общо 2 пъти.
Krass - майстор
Когато имаш 6 метра след помпата е нищо, но когато е преди нея... С помпа за 100лева, може и нищо да не качи. А и да качи ще е далеч от литър за секунда.
nobreak - специалист
Krass написа:
Когато имаш 6 метра след помпата е нищо, но когато е преди нея... С помпа за 100лева, може и нищо да не качи. А и да качи ще е далеч от литър за секунда.

Имам комшия, който се пада по средата (на около 45 м и денивелация не повече от 3 м).....ако сложа помпата при него, няма ли да е по добре? Така хем няма да я откраднат, хем ще има достатъчно налягане за храни един секторен разпръсквач при мен...За всмукателната тръба значи е по добре да е 40 мм?

Тема "Казус с водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: