Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Delev88 - напреднал
Колега явно ще е по добре,но съм поръчвал от този сайт и чакам месец ако не и повече.За това търся нещо на момента да направя.
valentino76bs - майстор
А то сигурно това се продава някъде тука ама трябва да поровиш.Иначе другия вариант пишеш в гугъл регулатор на обороти на пром.токов колекторен ел. двигател и има много предложения съобрази се само с мощността!
Delev88 - напреднал
Моя такъв ли се води променлив токов колекторен електромотор?
jordanvass - майстор
Ако си фен на старите класически дискретни схеми - ето ти един нелош регулатор.
Има даже и потенциометър, за който настояваш. :lol:
Прикачен файл:
Ris5.jpg
Ris5.jpg (21.46 KиБ) Видяна 2260 пъти
Delev88 - напреднал
Колега благодаря за схемата но трябва да е покажа на някой който знае кое какво е.
lov - майстор
В почти всеки магазин за електронни компоненти ще намериш съвремения вариант на същата схема на цена от около 5-6 лева. Готова налепена на платчица и само да вържеш двигателя. За точната цена не гарантирам защото може и да е по евтина. Но ако искаш този същия двигател като го натовариш да не му падат оборотите да знаеш че няма как да стане с това нещо.
Дано разбираш руски защото ще ти се изяснят много неща.
https://www.youtube.com/watch?v=vePBpGuqKrY
А схемичката която ползват на края за регулирането на оборотите със запазването на мощността е предложението което направих по горе само че в готов вариант, Не че клипчето не е комерсиално и си рекламират изделието.
Delev88 - напреднал
Колеги сега ми изпадна по голям мотор.Трифазен с някакъв кондензатор към него.По къснохще кача снимки.Как да го пусна моно защото не разполагам с трифазен ток.
DMN - майстор
Може и да не е трифазен мотора, ако оригинално си е с кондензатор.

Иначе схемата е тази:

Прикачен файл:
att-43afd4c7d12c8220V.gif
att-43afd4c7d12c8220V.gif (9.93 KиБ) Видяна 2145 пъти
Delev88 - напреднал
Мисля че е трифазен

Прикачен файл

20170416_163827.jpg

Прикачен файл

20170416_164100.jpg

Прикачен файл

20170416_164005.jpg