Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
maxx271 - специалист
ESPACE написа:
Не е проблема в лагерите, вече ти го казаха. Те ако свиреха така вече да са се заварили. Смени ги щом те влече, но първо виж да не са набили турбината на оста с някакъв тип пресова сглобка, че тогава и разглобяването се усложнява.
Не знам от какво е точно но не може да се работи с нея мъж съм но ми се налага от време на време и аз са участвам но с това чудо се набутах яката прежалих парите ще сменя лагерите ако не е от тях ще я паркирам на тавана .Питах конкретно за модел лагер но така и не получих отговор .
Chefo77 - майстор
http://www.philips.bg/c-p/FC8760_01/pow ... technology

Дават я 80 децибела. Не съм я мерил точно колко е в действителност.
maxx271 - специалист
Chefo77 написа:
http://www.philips.bg/c-p/FC8760_01/pow ... technology

Дават я 80 децибела. Не съм я мерил точно колко е в действителност.

Предполагам не работите с нея със тапи за уши и тази я дават толкова но не вярвам да са произвели нещо подобно и да има последствия след работа нищо че е китайска трябва да има някакви тестове .
Chefo77 - майстор
Разбира се, че не работим с тапи за уши, аз и покрай компресора (97 децибела) не слагам такива. :)
Всеки има различен праг на чувствителност и раздразнение, просто споделих, че и моята е шумна и ме дразни, макар и да е по-скъпа - цената не е определяща.
Между другото, има приложения за смартфони, които измерват нивото на шума, ползвал съм това на макита - върши работа. пробвайте да измерите с такова приложение.
petrov7111 - специалист
Напълно възможно е силния шум да идва от завихрянето на въздуха, което означава, че смяната на лагерите няма да свърши работа. По-скоро се опитайте да ги пръснете със смазка , примерно WD-40 , за да видите и по-точно чуете дали ще има разлика. Ако има - сменявайте лагерите. Ако не - нищо не можете да направите.
maxx271 - специалист
petrov7111 написа:
Напълно възможно е силния шум да идва от завихрянето на въздуха, което означава, че смяната на лагерите няма да свърши работа. По-скоро се опитайте да ги пръснете със смазка , примерно WD-40 , за да видите и по-точно чуете дали ще има разлика. Ако има - сменявайте лагерите. Ако не - нищо не можете да направите.

Лагерите са капсуловани и във тях има високооборотна грес възможно е да е от много неща но тези лагери нещо не ми харесват при завъртане с ръка много свободно се въртят сякаш са спестили смазката вече съм ги свалил когато имам време ще ги сменя ако не се оправи проблема ще приключа с нея имам още две но са на отделни етажи живея в къща да си имам на всеки етаж .
Последна промяна от maxx271 на ср апр 19, 2017 9:01 pm, променено общо 1 път.
petrov7111 - специалист
Важно е човек като купува такава техника , да я тества в магазина и при подобни проблеми, да не стига до покупка, а да потърси друга. Особено този шум, ако е 1-2 kHz, където човешкото ухо е най-чувствително е доста неприятен и може да въздейства дори и на психиката на човек. Така , че нещата не са за подценяване. Но дори и да четете за децибелите на уредите, понякога производителите лъжат. Аз преди години си търсех духалка, но реших да купя възможно най-безшумната. Рових из нета и се спрях на една Ровента, т.к. по параметри беше най-добра , с най-ниски децибели. Да, ама не ! Като я пуснах у дома останах разочарован. Имах друга - на Елит за 20-ина лева, а Ровентата беше 80 лв., та особена разлика нито в топленето, нито в шума имаше, който си се чуваше като най-обикновена духалка .
marian1 - майстор
А защо преди всички тия гимнастики, не минеш през магазина, поискай да включат друга и да я чуеш нея... хем така ще спазиш гаранцията
lov - майстор
Повечето нови двигатели са капсуловани така че не подлежат на ремонт. Отделно турбините са изключително тънки и нежни но са и на много близко разстояние. Така че и най малката кривина и после всичко е на топка. :lol:
Та ще ми е много интересно да видя успешно документирана подмяна на лагери на такъв двигател.
А и да не забравя да допълня явно никога не сте имали досег с високо оборотни лагери щом ви се струва че тези са с много голяма хлабина.
Chefo77 - майстор
Аз няма да се учудя, ако не е на лагери, а на втулки.

Тема "Проблем с прахосмукачка Crown" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: