Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
BillyJ - напреднал
kozl написа:
И какво ще откриете, като не сте наясно какво търсите.
Какъв тип е хидроизолацията?
Обръщане към бордове - колко е високо?
Как е изолирана дограмата към хидроизолацията?
Как са изолирани сифони/воронки на терасите към хидроизолацията?
Какви са тръбите на канала, колко са дълги и с какви наклони и имат ли подгряване?
Искам да докажа/убедя съседа, че теча е от "дефект" свързан с неговата тераса: пукнатина в мазилка/изолация, спукана тръба, некачествено изпълнение на нещо....и т.н., т.к той е убеден че теча не свързан и не идва от "ПОДА" на терасата му. Прополага, че е от комин наблизо или нещо друго.

Та към момента ще съм много щастлив ако след като залеем с вода пода на терасата при мен протече: така ще се убеди, че проблема е някаде в пода му: замазка/изолация/тръба/наклон/свръзки...т.н.

Тогава предполагам ще търси(м) майстор, който да уточни кое точно и поправи нещата.....абе "греда" ударих и тва е...

А на въпросите, които зададе за съжаление не мога да отговора...нямам идея...твърде строително/технически са за мен
kozl - майстор
Ми щото съм виждал разни изпълнения, та причината за теча може и да е от друго място. Водата да влиза от едно място, а петното съвсем на друго. Примерно влиза вода м-у стена и топлоизолация от горния етаж и чак на долния като стигне плочата се появява петно, а причината за теча е от горния етаж.
Ако има възможност запушете сифона и напълнете терасата към 5 см. Само че сега не е подходящо. Първо по покривите има сняг и второ Т са ниски и може да замръзне.
Втория опит на суха тераса и сух таван с маркуч в сифона да се види дали теча не от канала.
BillyJ - напреднал
kozl написа:
Ако има възможност запушете сифона и напълнете терасата към 5 см. Само че сега не е подходящо. Първо по покривите има сняг и второ Т са ниски и може да замръзне.
Втория опит на суха тераса и сух таван с маркуч в сифона да се види дали теча не от канала.
Да, точно това е плана.
Само чакам да се позатопли и снега стопи..... Ако се окажат верни прогнозите за затопляне края на месеца, действаме.
BillyJ - напреднал
Здравейте отново,

Вчера със съседа направихме обстоен преглед на терасата. Правен и е ремонт (замаска/плочки...т.н. ) преди 2-3 години. Изглежда ново и няма никакви видими пукнатини/дупки или там подобни. Нищо видимо.
Изсипахме 2 кофи вода във воронката и не се появи теч, дори и ново мокро петно не се появи. Като че ли не е от нея.

В този момент съм доста притеснен и явно няма да мога да се справя сам без професионална помощ и съвет.
Много ще съм благодарен ако някой се съгласи да дойде на място (София) и погледне с професионалното си око може би ще успее да ме насочи или посъветва. Разбира се готов съм да заплатя каквото струва една такава визита. Моля ако някой е готов да ми помогне да ми пише на лични контакта си за да се свържа с него ....много ще съм задължен.

Моля и за вашето мнение относно ползване услугите на фирма за Инфрачервената термография/FLIR анализ. Има ли смисъл и дали би било от помощ? Все още петното е мокро (ако това има значение) и може би снимката може да покаже поне посоката/пътя от където се просмуква водата....не знам...така си мисля.
В случай, че има смисъл да ползвам такава фирма, много ще съм благодарен ако ми подскажете координати на такава НАДЕЖНА и квалифицирана фирма в София (може на лични)?

Благодаря много предварително.
BillyJ - напреднал
Моля, препоръчайте ми фирма в София за Инфрачервената термография/FLIR анализ?
Благодаря предварително
8180 - майстор
BillyJ написа:
Колегата рядко се мярка във Форума напоследък, но виж в подписа му фирмата поне за консултация.
BillyJ - напреднал
8180 написа:
BillyJ написа:
Колегата рядко се мярка във Форума напоследък, но виж в подписа му фирмата поне за консултация.
Мерси много :-), ще се свържа за помощ/съвет.
BillyJ - напреднал
Здравейте отново,
Свързах се с колегата, който 8180 ми препоръча, но за съжаление той не може да ми помогне т.к. се занимават с геоложки проблеми и нямат апаратура за изследване на покривни площи. Не можа да ме насочи/препоръча и фирма, която може да ми помогне.

Т.е. отново съм в изходна позиция и молбата ми за координати на „читава“ фирма в София за Инфрачервена термография/анализ е напълно в сила.

Предварително благодаря на всеки отзовал се.
Поздрави
8180 - майстор
BillyJ написа:
Свързах се с колегата, който 8180 ми препоръча, но...
Странно, но може и нещо да са сменили.
Да се удостоверя, че си питал:
http://www.hygrooptima.com/contact.html
http://www.technooptima.com/catalog/
Че имаха и сайт за ракията. :)

Става дума за заснемането/обследването, предполагам, че става откъм помещението, а не по покрива.
BillyJ - напреднал
8180 написа:
BillyJ написа:
Свързах се с колегата, който 8180 ми препоръча, но...
Странно, но може и нещо да са сменили.
Да се удостоверя, че си питал:
http://www.hygrooptima.com/contact.html
http://www.technooptima.com/catalog/
Че имаха и сайт за ракията. :)

Става дума за заснемането/обследването, предполагам, че става откъм помещението, а не по покрива.
Да, точно с него говорих....телефона взех от http://www.hygrooptima.com/contact.html, т.к. на лични не ми отговори....
Каза ми, че преди време са продавали апаратура/камера на варнеска фирма и те нямат такава. Не се занимават с течове в апартаменти, а с геоложки изследвания, за които имат апаратура.
Не можа да ми реферира и Софийска фирма...пожела ми успех и така...доста вежлив човек, но не може да ми помогне за съжаление.
Направо съм в чудо....май ще изпусна и тази пролет/лято :-(...теча е от 2 години

Тема "Идентифициране причината/мястото на теч!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: