• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
От мобилни телефони до цифрови камери
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Щот и да предлагаш няма кой да ти върже...
Малко не етично в НаправиСам да предлагаш платени услуги.
hidrazin - майстор
Да, не е етично. Но не е етично да пльоснеш някоя реклама тук с цел далавера/реклама като тук например.
Не мисля че има лошо да се предложи помощ на лични - разбирай дори и срещу някакво заплащане.
Все пак има материали, труд, куриери... Просто го приеми като помощ.
И предполагам тези които го правят го правят не толкова с цел печалба а поне за да не са "вътре" с разходите.
И вероятно на по-ниски цени от нормалните.
:partyman:
Ники274 - специалист
Човека искаше помощ,а не някой да му обясни как да почне сам да си оправи колата.
Накрая излезе ,че всеки,който разбира от нещо тук едва ли не си е един прост чирак :mrgreen: ... и чирака може би трябва да благодари,да се извини или да плати,че е добил повече опит на гърба на другите ;)
DMN - майстор
Абе то е голям ужас тука, и не само тука...Един пита за помощ, вършат му работа, вместо да е доволен, че са му свършили добра работа, той недоволен, че срока не бил спазен, абее.....
Другият пък специалист, ама имам усещането, че трудно дава безкористни съвети, освен ако не са от рода на - "иди на квалифициран техник"(срещал съм го това в не една тема). Форума обаче е "Направи сам". И мисля, че е редно от уважение към всички пишещи и четящи тук да се каже какъв е бил проблема, все пак това е цяла тема, която завършва с решение на лични съобщения. Това ли е форум за взаимопомощ? Утре на мен, ако ми се наложи да се сблъскам със същия проблем на моята кола, какво разбрах аз от тази тема? Нищо полезно. Разбрах, че трябва да си изпратя проблема на plamen6703, ако нямам пулпит и да не е по Великден.
Николчев - напреднал
Тук не става дума за мрънкане, а за неспазен срок! Казано ми беше, че в рамките на два дни компютъра ще бъде ремонтиран. Не стана за два дни, останах без кола по Великден. Това е проблема, ако можех да си поправя компютъра с тема от направи си сам нямаше да го давам за ремонт.
Пак благодаря, че попаднах на червен другар и ми взе пари като при бай Тошо :)
toolegittoquit - майстор
Николчев написа:
Това е проблема, ако можех да си поправя компютъра с тема от направи си сам нямаше да го давам за ремонт.
Има видеота в интернет. Но като гледам е помиярска работа този компютър. На моят пиновете са запоени директно на платката.
plamen6703 - майстор
Николчев написа:
Тук не става дума за мрънкане, а за неспазен срок! Казано ми беше, че в рамките на два дни компютъра ще бъде ремонтиран. Не стана за два дни, останах без кола по Великден. Това е проблема, ако можех да си поправя компютъра с тема от направи си сам нямаше да го давам за ремонт.
С тема от направи си сам можеш да се пробваш да си лепнеш паднала плочка, да заковеш пирон, да вържеш някоя жица, но с тема от направи си сам не можеш да придобиеш опита на квалифициран електротехник или сервизен техник по електронна техника. Още повече не може човек, който не знае нищо за електрониката да извършва ремонти, за които се изискват задълбочени знания, апаратура и специфични умения за ремонта на съответните електронни устройства!
Има неща, за които се учи цял живот и колкото и да е странно на някои хора, електрониката е едно от тях. Спреш ли да четеш в тази сфера, спреш ли да практикуваш си обречен на застой и отпадаш от занаята. С "видеота в интернет" можеш, ако имаш акъл само да прецениш, че тази работа не е за всеки и да не пипаш. С пипни го тук, пипни го там подхвърлено от някой в някоя тема също не става.
Благодари се, че не попадна на седесар да ти свлече кожата :lol: Да сме живи и здрави, а що е празници все са пред нас, ще празнуваме :partyman:
crez - майстор
Николчев написа:
Ау......що за отношение? Човека е предложил да услужи, а ти и недоволен. Ами да беше си намерил местен майстор да му стоиш на главата да ти го спретне веднага.Защо въобще си пуснал тази тема, като имаш тези претенции не си споделяй проблемите във форума.
Hoвoceлckи - майстор
Няма лоша реклама! Ако не беше дъфкането от двете страни, та темата да се задържи повечко време отгоре, изобщо нямаше да я погледна. Предполагам и още много като мен :) Та така значително повече потребители ще знаят към кого да се обърнат при подобен проблем. За духа на форума наистина щеше да е добре да се сподели какво е направено. Все пак това не е форум на телевизионни сервизи, пазещи ревностно тънкостите на занаята си :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Проблем с компютър на автомобил Опел "Зафира"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: