• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
От мобилни телефони до цифрови камери
toolegittoquit - майстор
plamen6703 написа:
Знаеш, знаеш, но само със знание гнездо не става, трябват и умения... така е казала лястовицата на един такъв лапни шаран като теб, който постоянно казвал - знам... знам... и е продължила да си прави гнездо за лястовичетата!
Като толкова мислиш, че ги умееш, защо не пусна снимки на ремонта си тук?
Николчев - напреднал
toolegittoquit написа:
Николчев написа:
Това е проблема, ако можех да си поправя компютъра с тема от направи си сам нямаше да го давам за ремонт.
Има видеота в интернет. Но като гледам е помиярска работа този компютър. На моят пиновете са запоени директно на платката.
При мен нямаше скъсани жички, давах го на човек да провери за такива механични дефекти и ми го върна обратно без да го оправи.
Зъботехник съм и имам доста прецизна ръка, но за моята работа.
Извинявам се за отворилият се дебат и ви моля да затворите темата, проблема е решен.
Keresteliev - специалист
toolegittoquit написа:
...Майстор е срамна дума за мен и не искам никой да си позволява да ме нарича такъв.
...
Те не са се и засилили ...

:lol:
Hoвoceлckи - майстор
Идеята, не само на този форум, е да се остави полезна информация за четящи по-късно. В този смисъл е важно да се казва как е решен проблема. Последното у нас редовно се пропуска за разлика от руските форуми (примерно). Призовавам колегата Пламен наистина да каже няколко думи за ремонта иначе и аз оставам с впечатлението, че точно се възползва от ситуацията да изкара някоя стинка :-D Няма лошо, но да си каже :)
Avas_co - майстор
Аз, пък смятам, че колегата Пламен си е съвсем в правото да изкара някоя стинка от знанията и уменията си, а и от техниката си.
Колегата зъботехник едва ли ще му изработи коронка за без пари, пък и да вземе да пуска снимки- кел файда за мнозинството.
Нещо идеята за направи си сам, ще ми го направи комшията ( срещу шише ракия) или приятел за по бира-мен взе да ме отвращава.За да върви икономиката е важно всяка жаба да си знае гьола, тоест мен ме бива за А, но не бива за Б, съответно ходя при Жоро, който го бива за Б, пък той ходи при Иван, който е добър в Ц, пък Ванката идва при мен и т.н.
П.П.
Ако правилно виждам на снимката, тая платка е залята с някаква гадост и е кошмар за ремонт, там СМД елементи и слоеве едно на ръка, та кво направи си сам, май като сам да си издялам коронка.
plamen6703 - майстор
Ремонтира се, но не е в стила на направи си сам, а може и да е в стила... въпрос на личен избор :wink: Ръчкан ли е модула от сръчни ръчички :)
DMN - майстор
Hoвoceлckи написа:
Идеята, не само на този форум, е да се остави полезна информация за четящи по-късно. В този смисъл е важно да се казва как е решен проблема. Последното у нас редовно се пропуска за разлика от руските форуми (примерно).
Точно за това става дума, но явно не сме много хората, които мислим по този начин, и все още се опитваме да се ръководим от духа на форума. Шапка им свалям на руснаците, че в това отношение не са като нас, и техните форуми са изключително полезни с много информация.
И въобще не става тук дума, че някой е взел някой лев за добре свършената работа. Но някак не е колегиално и "спортсменско" към останалите във форума, нещата да се решават скрито, и да не се даде поне елементарно обяснение на решението.
На мен не ми дреме, че plamen6703 не казва какво е направил, дори и да каже аз вече не бих му повярвал на обяснението за проблема.
Но все пак това е форум, и мисля, че идеята е да се споделя и информация от участниците, която да е полезна за хората, които я търсят.
GKovachev90 - специалист
Извинявам се за намесването в темата, но на снимката платката е залята с някакъв лак предполагам. Въпросният лак как се маха и с какво? Имал съм няколко такова платки и е ужасно с тоя слой...
plamen6703 - майстор
Имаш ли станция за разпояване?
Hoвoceлckи - майстор
Avas_co написа:
Нещо идеята за направи си сам, ще ми го направи комшията ( срещу шише ракия) или приятел за по бира-мен взе да ме отвращава.
Нещо ... какво нещо търсиш тогава в този форум? Клиенти? Окей, само че от другата му страна :idea: Плащаш си първо като поп и се надяваш ... на нещо си :-D Тук сме голтаците, самаряните, Хората, ПриятелитЕ! Платете си бе пичове! Що се опитвате да минете тънко тук? Не бе, не сте тарикати - просто сте си бЪлгари :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Проблем с компютър на автомобил Опел "Зафира"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: