• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
На мен си отговорил, та затова... :partyman:

А колегата, ако добави повече знания към големия ентусиазъм, ще е още по-добре.
plamen6703 - майстор
Много уважавам това, което правиш и са малко хората с такива енциклопедични знания като твоите в тази област, за това :partyman:
thebugger - специалист
Аз вече имам няколко лампови проекта които направих, но все нещо не ми позволява да го сложа в кутията и да го затворя. Ту нещо звука не ми харесва, ту някой брум ме дразни. Това ще го изпипам из основа. Имам един стар радиошкаф Латвия със доста чувствителни високоговорители, ще сложа всичко вътре, една щипка модерно с блутут и това е :Д
plamen6703 - майстор
Познати са ми тия неща и е нормално да е така :) Радиограмофона "Латвия" не работи ли :)
thebugger - специалист
Не, още през 80те е дал фира. Работеше му само НЧ блок и известно време го ползвах него, само 1 вход му бях изкарал, обаче нали имат някаква еквализация за плочите и нещо не звучеше добре. А и беше SE топология, а аз не съм им фен.
sstefanov - майстор
Точно SE е най-правилно звучащата! Както е казал Nelson Pass за push-pull - двама може да дърпат трион, но може ли двама да дърпат лъка на цигулката?
thebugger - специалист
Не ми харесва SE на мен. Има много високо ниво на изкривявания от 3ти порядък. На втори търпя, даже ми е приятно, хубаво обогатява тона, но нечетни изкривявания ме дразнят. Според спецификациите на лампата EL84 във пушпулно ултралинейно свързване би трябвало да има доста приемливи изкривявания. 3ти порядък е почти несъществуващ, четните изкривявания така или иначе се неутрализират в трафа, те не са фактор. Ето и за сравнение изкривяванията при SE топология. Изкривяванията от трети порядък приближават 10% при 5W, което си е много за мен.

Прикачен файл

_20170420_231618.JPG

Прикачен файл

_20170420_231033.JPG
Последна промяна от thebugger на чет апр 20, 2017 11:18 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Хаха, още един, който слуша музиката от хартия. Що не дойдеш да чуеш един SE с огромните 1% iизкривявания?
thebugger - специалист
Само, че не е 1%. Над 10% е при 5W с тази лампа. Определено съм фен на пушпулните топологии, то си е до човека. А и изискванията към изходния трансформатор са по-скромни за PP
sstefanov - майстор
С коя лампа? В момента съм с 6П14П-ЕВ и слушам на 500 миливата (не го усилвам повече, за да не дойде полицията).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Трансформатор вместо дросел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: