Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
stridata - специалист
Ако е само микровълнова с най-обикновен бял спрей. Ако има и нагреватели, във всеки магазин за авто бои има бял и черен спрей за висока температура!
rado_ev - специалист
Здравейте.
Относно първия въпрос слюдата се продава в магазини за резервни части и се изрязва по Вашия модел. В зависимост от това търговците как са разфасовали листа, купувате си една слюда и Вие си я изрязвате.
По втория въпрос за поцинкованото нещо, ако горе имате в предвит тавана на фурната, да не е предпазната ламарина на реотаните на грила, ако печката е с грил. Ако е така, тази ламарина не е боядисана. :) Погледнах вкъщи нашата печка и тя има такава предпазна ламарина, която не е боядисана.
rorik - специалист
rado_ev написа:
Здравейте.
Относно първия въпрос слюдата се продава в магазини за резервни части и се изрязва по Вашия модел. В зависимост от това търговците как са разфасовали листа, купувате си една слюда и Вие си я изрязвате.
По втория въпрос за поцинкованото нещо, ако горе имате в предвит тавана на фурната, да не е предпазната ламарина на реотаните на грила, ако печката е с грил. Ако е така, тази ламарина не е боядисана. :) Погледнах вкъщи нашата печка и тя има такава предпазна ламарина, която не е боядисана.
Само микровълнова е . И е боядисана в бяло.
Не бях се сетила за автобоите.
Тези спрейове са ацетонови май? Сетих се че пръсках един хладилник и доста време миришеше.
Дали няма да ми омирисват манджите?
Дано автобоите не са ацетонови,а?
stridata - специалист
Принципно са нитро и съхнат много бързо, но ако е само микровълнова няма топлина и може да мацнеш с всичко за което се сетиш.
rorik - специалист
stridata написа:
Принципно са нитро и съхнат много бързо, но ако е само микровълнова няма топлина и може да мацнеш с всичко за което се сетиш.
Благодаря , ще го направя и ще пиша.
nik2 - специалист
Здравейте. Имам същия проблем с микровълновата, като колегата, в чиято тема пиша. Печката е "Медея", ако има някакво значение. След смяната на изгорелия предпазител не нагрява.Проследих доколкото мога "тока" -губи се след трафа в едно
нещо, на което пише F700mAL5KV. Ако някой може да помогне ще съм благодарен, ако не я понасям към гюма.
Поздрави.
ПП: Мерих с обикновен фазомер.
plamen6703 - майстор
nik2 написа:
Здравейте. Имам същия проблем с микровълновата, като колегата, в чиято тема пиша. Печката е "Медея", ако има някакво значение. След смяната на изгорелия предпазител не нагрява.Проследих доколкото мога "тока" -губи се след трафа в едно
нещо, на което пише F700mAL5KV. Ако някой може да помогне ще съм благодарен, ако не я понасям към гюма.
Поздрави.
Сваляй го това "нещо" за "юрнек" и с него в магазина. После го поставяш, затваряш капака, включваш печката в мрежата и ако не се чуе "бум", ще работи, или няма да работи :wink: Варианта с гюма е най-лесният :)
nik2 - специалист
"Нещото" го разглобих. Изглежда, че май е някаква защита - вътре има една пружинка,която се е откъснала от едната страна.
Дали да се опитам да го поправя, или да търся ново?

Изображение
nik2 - специалист
Ремонтирах го, но явно има и нещо друго, защото при пускане пак изгоря предпазителя.
hidrazin - майстор
nik2 написа:
"Нещото" го разглобих. Изглежда, че май е някаква защита - вътре има една пружинка,която се е откъснала от едната страна.
Дали да се опитам да го поправя, или да търся ново?
Нещото е предпазител - бушон с жичка. Пружината е за да прекъсне бързо дъгата когато изгори башона.
Не се ремонтира, сменя се.
Ама за да гори има защо - нещо след него е дало фира.
Какво? Ми с толкова оскъдна информация и шарени боб не помага.... :?
:partyman:

Тема "микрожълновата печка нетопли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: