Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
Това, което не ми харесва е, че не срещам пружинните клеми с разновидности над 40А ток.
Истината е, че не вярвам на нулевите шини, които се предлагат на пазара. Една шина от съмнителен материал където проводникът се мушка и се смачква от винт с едра резба. Това нещо въобще не му вярвам. Може да пререже проводника и да създаде опасност.
И цялата работа се крепи не на клема, а на винтче с едра резба на шина широка 5мм.. :?
Истината е, че на места където партидите са до 6kW съм използвал WAGO Клеми вместо нулева шина. Иначе трябва да правя спайки, а в последно време ми се налага на неочаквано неудобни места да правя неща.
Тия 2.5мм2 са до 32А, а тези 6мм2 са до 41А, така че да предостатъчно. Без това няма да се претоварва постоянно с максимален ток. На нулевите шини вярвам по-малко.
А при занулен контакт отпаднала нула е равна на излаз убиец.
hidrazin - майстор
Тебе пък кой те пита??? Не бил срещал...
Ми не срещал щот си без никаква практика, познания, опит...
Абе новбранка без никакви шансове ... Двмек - майтап. :-D
И не занам що се месиш в теми дет са ти съвършено непонятни???
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Тебе пък кой те пита??? Не бил срещал...:
Като смяташ, че разбираш повече, щеше да е по-добре да покажеш редова пружинна или болтова шина, която да не е за промишлени табла широка колкото педята ми. Ако вземеш да я намериш и в ТМТ, ЩЕ ТИ БЪДА БЛАГОДАРЕН.
Аз на посоченото по-долу вяра му нямам. То е като най-калпавата лустер клема, но не прави една връзка, а крепи цялото табло. На лустер клемите винтовете поне са с по-фина резба, което затруднява саморазвиването и имат пластинки, които предпазват проводника от прерязване.
Иначе, има перфорирани медни шини. Но да купувам шина перфорирана и да й слагам болтове или да купувам шина, да я дупча и да слагам болтове звучи прекалено много като нежелателно НаправиСАМ.
Изображение
hidrazin - майстор
Оди да носиш тухли.
Кой откачалник въобще те допусна да бараш инсталации?
Трябва да е някой малоумник за да остави по-голям от него да бара...
Абе - смешник. :-D
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
...
Ще ти бъда много благодарен, ако ми покажеш масово разпространена нулева шина различна от типа, който съм посочил.
hidrazin - майстор
Тролпад пак си намери тема за тролене ...
Сега пак очаквам "витловите" му бАшони и "запойките" в разклонителните кутии...
Абе на теб не ти ли казаха да не се месиш дет не разбираш???
Kondor1 - специалист
Като стана дума за клеми с болт - гледах Легранд, уж марка, а нямат пластина. Болтът направо натиска проводника. Що за икономия са ударили и те?

Ето що годе близка снимка на това от Практикер. Не изглежда недодялано, но ако е фалшива материалите ще деградират след някоя година.
Прикачен файл:
1.JPG 221
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Тролпад пак си намери тема за тролене ...
Аз сериозно те питам. Ще ти бъда много благодарен, ако дадеш нулева шина, разпространена, различна от посочената.
Ако трябва да избирам между тая шина, която посочих или клема wago, която съм я тествал лично до 40А ще избера клемата.
Спайките не са модерни вече, откакто масово плъзнаха тези клеми, използвам тях. Не че усукване и спояване не е стабилно, но наскоро правих такива неща, където това е невъзможно.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
...Аз сериозно те питам...
Точно пък ти не мое да ме питаш сериозно.
Не може да ме пита човек дето нито има образованието, нито практиката, нито знанията ...
Аре чао!
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
...
Тогава си оставаш просто един трол, който само спами. Вместо да дадеш полезна информация, ти само умееш да плюеш.
Образованието ти най-вероятно е на метач, така че да - нямам го. Имам инженерно такова. И нулевите шини, които се продават са смешни и съмнителни.
Последна промяна от toolegittoquit на ср апр 26, 2017 12:11 am, променено общо 1 път.

Тема "Клеми Wago" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: