• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
Avas_co - майстор
jekasus написа:
gecata1059 написа:
и да съборя старите плочки в банята.
Всички мераклии да къртят с малки перфоратори/ дори да са на Хилти, Макита, Бош и други профита/ги съветвам да си вземат една хубава машина под наем. В нашия град наема на Хилти те 72 е 28-30 лв/ те чувалите за буклука по-скъпо ще излязат.../ за ден, нито се мъчете сами, нито машинките си.
Хм, веднъж да съм на едно мнение с Жеката.
Не, че не къртя някакви дреболии с перфораторите ми, ама ... преди няколко години на новия ми апартамент се пробвах да изкъртя с тях банята, и ... ми накрая си викнах едно типче с голяма машина- изкърти си и си изчисти за 50 кинта, та ...
След там някакви мъки се светнах, че не е нужно да си уморя машините, пък и е по-добре, аз да си върша моята работа, пък да си платя за това.
jekasus - майстор
Avas_co написа:
Може да съм с специфично мнение за любителски и профи инструменти, но все пак моя Бош 2-28 няма да го трепя за една баня, нищо че е профи-инструмент - къртене е определена работа и наема на такъв инструмент си влиза в цената.
Този тип на перфоратори са за пробиване на отвори и дребно прекъртване, както си спомням на новите Хилти, както имам памет, и ако къртене превиша определен процент, гаранция отпада.
Ейнхела ще свърши работа за тавана, ако не го мъчи за къртене и не дав на комшии и роднини - дълго ще живее... :-D
nikolson - майстор
Avas_co написа:
След там някакви мъки се светнах, че не е нужно да си уморя машините, пък и е по-добре, аз да си върша моята работа, пък да си платя за това.
Това е открито преди двеста и кусур години
Като всеки истински българин и аз го разбрах по емпиричен начин. Годината беше 1990, строяхме вила и трябваше да се връзва арматура на плочата. Беше по времето на СП по футбол в Италия, аз бях на 27г, брат ми на 23г, баща ми на 51. В събота се нагърбихме да връзваме ние тримата. Убихме се посред лято, в жегата, изтървахме първия мач (в 17:15, или 18:15, не помня). Ядосах се и казах на баща ми, че "утре викаме Йорса" (прякор на арматурист, който беше дал "оферта" от 80 лв. на поле). Човекът дойде, свърши към 13:00ч, платихме му и се прибрахме. Обяд, почивка и за ранния мач бяхме пред софрата.
Като се разпалихме с ракия и футбол казах на беща ми:
- Ти сам ги изкарваш тия 80 лева за ден от дърводелството. Защо трябваше вчера тримата да се мъчим да връзваме арматура?
gecata1059 - специалист
jekasus написа:
Avas_co написа:
Ейнхела ще свърши работа за тавана, ако не го мъчи за къртене и не дав на комшии и роднини - дълго ще живее... :-D
Перфоратора ще го купувам основно заради тавана и за да пробивам някоя друга дупка от време на време. Но понеже има и функция длето мисля да се възползвам от нея.Но това в рамките на възможностите му.Не мисля да издевателствам над него.
Понеже плочките са лепени доста отдавна върху основа боядисана стена,която е начукана за да хване цимента по- добре и са лепени до тавана, има и в двете помещения по 2 реда плочки отделили се от стената около сантиметър ,но не падат.Предполагам ги държи напрежението по между им.Основата я видях като сменях миналата пролет вратите и при къртена на металните каси имаше жертви около тях.Не ги ремонтирах заради предстоящия ремонт.Затова написах че ще го ползвам за сваляна и на старите плочки. Естествено че ,ако видя зор , ще търся по-мощна машина под наем. :partyman:
cholev - майстор
Свалянето на плочки не е ли лека задача. Поне аз като съм извършвал тази операция плоско длето с мижав перфоратор се справя без проблем. Верно, че и старите плочки съм ги лепил :-D аз - може би за това лесно съм ги свалил.
bat_danio - специалист
Ако банята( стената) е мазана с варо-циментов разтвор с повечко цимент... и после с хубаво лепило за лепени както трябва, може да ти се земе здравето и с 5 КГ клас перфоратор....та относително е дали е елека задача
Avas_co - майстор
nikolson написа:
Avas_co написа:
Това е открито преди двеста и кусур години
То, аз съм го и чел даже Адам Смит, ама ... друго си е да го установиш опитно.
То, ние българите сме особенна порода, не зная дали това ни е останало от комунизма, когато парите не са имали стойност ( то какво ли е имало да си купи човек ?),но все гледаме в канчето на другия, все гледаме да минем тънко и да ебем дявола във въздуха и да не си плащаме, много се кефя като чуя, че някой имал приятел и той щял да му го направи без пари, бе тоя приятел да не кара само на ракия и бира.
Като дете си спомням баща ми все го дърпаха по махалата - я да върже някой бойлер, я някоя печка да оправи и така до момента когато майка ми му се накара да не работи без пари, та дъртия като им каза на няколко пъти, че си има ракия и спряха да го търсят.
la_bamz - специалист
Здравейте,

Спрял съм се на 2 модлечета :
http://www.tashev-galving.com/074+DWT+2 ... 1+SDS+plus
и
http://www.onlinemashini.bg/perforator- ... allery]/0/

Според Вас кой е по-удачен. Блазнят ме 3-те джаула, ако има знаение де :)
nikolson - майстор
Той и вторият го има на тази цена, но първият има и допълнително патронник, което на мене ми харесва повече.
la_bamz - специалист
Така да бъде поръчах си по компактния модел. Живот и здраве в Събота ще мога да го тествам :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Покупка на перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: