• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
sstefanov - майстор
crez написа:
В случая притежанието на металдетекторите са приравнени към притежанието на оръжие.
Не е така, металдетекторите са на свободна продажба и не подлежат на регистрация за физически лица!
А дори и така да е, познавам доста хора, които притежават оръжие съвсем законно. Защо веднага мислите, че металотърсача е незаконен?

На всичко отгоре темата не е "законен ли е металотърсача".
crez - майстор
[-X в наредбата е записано"ако се използва за археологически разкопки подлежи на регистрация в мин. на културата" металдетектор за каква друго да го ползваш :?
Andri01 - майстор
Търсете на монети,пръстени и синджирчета в пясъка на плажа през есента :)
crez - майстор
Andri01 написа:
Търсете на монети,пръстени и синджирчета в пясъка на плажа през есента :)
Да,може, пробвай но гледай да ни те засече полицай :mrgreen: по презумция в пясъка може да има предмети с археологична стойност и...... :?
sstefanov - майстор
Откъде знаеш дали не е регистриран?
Защо се държите като полицаи?
crez - майстор
Извинявай,не се държим като полицаи,само се стремим да го предпазим от неприятности. Той сам е записъл" Няма изискване за регистрация на металотърсачите. Имам касова бележка и фактура за закупуване."
sstefanov - майстор
И за да го предпазите, му отказвате информация за ремонта?
:-D
crez - майстор
sstefanov написа:
И за да го предпазите, му отказвате информация за ремонта?
:-D
Напротив, Николчев е достатъчно технически освидомен за да направи някой стъпки по откриване на повредата. Трябваше да направи замерване съпротивленито на рамката,куплозите за връзка на рамката с дисплея, капацитета на батериите от които се захранва и след това да напише"направих всичко това изправно е и установих повреда в рамкат,дисплея,електрониката". Тогава ще даваме други насоки.
DMN - майстор
crez написа:
в наредбата е записано"ако се използва за археологически разкопки подлежи на регистрация в мин. на културата" металдетектор за каква друго да го ползваш
crez написа:
С моя например си открих уличния кран за вода, но и това е нарушение (използавам го на място което може да се предполага наличието на арх.неща.
Ето, че и ти имаш, твоя за какво го използваш :) :partyman: .
Ми това си е един полезен уред, и аз имам един полу-самоделен(тука за каква фактура става дума). Защо трябва винаги притежанието на такъв уред да се свързва с престъпление? Доста е интересно даже, човек да държи такова нещо в ръката си. Престъпление е да се ходи на археологически обекти, там който върши такива неща сам да си носи отговорността. А това, че намерих водопроводен кран с него в градината на село, който нямаше как да открия иначе, и който търсех. И това, че пак с него си намерих ключовете, които изръсих в снега пак там. А градината ми вярвам, че ще ми е благодарна, че я прочистих от какви ли не железа хвърлени от дядовците ми и заровени в пръстта. В гората също съм ходил, освен стотинки от бай-тошовото време, куршуми или разни изгубени неща с никаква стойност, друго не съм намирал.
А за намирането на неща с археологическа стойност, мисля че имаше някакво условие до колко дни да се предадат в музей или нещо такова - не знам, щото не съм намирал :-D .
Даже и форум имаше някакъв за металдетектинг.
Темата не беше ли за ремонт :wink: .
crez - майстор
DMN написа:

Ето, че и ти имаш, твоя за какво го използваш
Не е регистриран, в двора да НООООО не го афиширам по нивите, а там находки колкото искаш(особенно в нашия регион)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ремонт на металотърсач." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: