Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
drastar написа:
Пиша това само за инфо, и точно в тази тема, защото по този начин отпада нулевата шина.
Всичко хубаво, но тук системата е със заземен звезден център и многократно заземена неутрала.
На много места все още има останало заварено защитно зануляване. Недопустимо е да се прекъсва нулата в такъв случай. А ако ликвидира проблема с нулевата шина, то проблемът със заземителната шина си остава.
------------
По въпроса с шините. Тези, които се продават с винтовете които късат проводника или се развиват сами и разпробитото парче неизвестна жълтеникава лъскава сплав за мен са направо опасни. Жалко, че няма такива, където проводникът се захваща с винтова клема..Не са разпространени...
valentino76bs написа:
....
От къде е тази? Виждам обаче, че не е медна? Би ли влязла в стандартно табло за открит/вграден монтаж?
jekasus - майстор
toolegittoquit написа:
От къде е тази? Виждам обаче, че не е медна?
Не ли е от старите табла?...
Тази или подобна снимка съм показвал в "ел.абсурди", но шината не е лоша...

Прикачен файл

DSC_1813.jpg
DSC_1813.jpg (108.45 KиБ) Видяна 1999 пъти
toolegittoquit - майстор
jekasus написа:
Тази шина е хубава. :) Но никъде не се намира. :sad:
zz_stefanov - майстор
jekasus написа:
toolegittoquit написа:
От къде е тази? Виждам обаче, че не е медна?
Такава е шината в Атрата, но с алуминиев гребен.
Грешно е поставен проводника на снимката, трябвало е да буде пъхнат от долу под гребена, а не от към винта.
jekasus - майстор
zz_stefanov написа:
Грешно е поставен проводника на снимката
За това написах -
jekasus написа:
съм показвал в "ел.абсурди"
При един проводник гадно се огъва, но не е лоша :-D
nikolov333 - майстор
В една от сериите табла на Шнайдер вместо шина имат един модел "пружинни"земни и нулеви клеми с напъхване на проводниците, като Ваго-то, но пък ваденето им е трудно..
Последна промяна от nikolov333 на съб апр 29, 2017 10:03 pm, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
nikolov333 написа:
В една от сериите табла на Шнайдер имат един модел "пружинни"земни и нулеви клеми вместо шина с напъхване на проводниците, като Ваго-то, но пък ваденето им е трудно..
Можеш ли да покажеш и продава ли се отделно?
nikolov333 - майстор
Утре ще снимам, че съседа в момента монтира такова у тях и не съм сигурен коя серия е модела, но там има друг проблем, че ако ти трябват отделни модули за ДТЗ става трудно разделянето им, а цените на допълнителни модули са солени..
Оп..намерих ги серията е Pragma.. http://www.filkab.com/files/category_fi ... 767_bg.pdf
Последна промяна от nikolov333 на съб апр 29, 2017 10:11 pm, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
nikolov333 написа:
Утре ще снимам, че съседа в момента монтира такова у тях и не съм сигурен коя серия е модела, но там има друг проблем, че ако ти трябват отделни модули за ДТЗ става трудно разделянето им, а цените на допълнителни модули са солени..
Благодаря. Аз обикновено слагам от евтините табла и те идват със смешни шини. Търся къде отделно да си купя. Защото най-вероятно цената на цялото шнайдерско табло ще е соленичка.

Тема "Читава нулева шина за апартаментно табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: